Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  1:19 μμ
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2024 23:27

Εγκύκλιος για τα σχολικά γεύματα: ποια σχολεία θα έχουν προτεραιότητα- μέχρι 3.618 ημερησίως στον δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκύκλιο για τα «Σχολικά Γεύματα» το σχολικού έτους 2024-25, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι σχολικές μονάδες  οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, θα συμμετέχουν κατά προτεραιότητα και κατά το σχολικό έτος 2024-25.

Για τον δήμο Αγρινίου ο μέγιστος αριθμός των ημερήσιων γευμάτων θα είναι 3.618.

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες μερίδες μετά την ένταξη όλων των ανωτέρω σχολικών μονάδων, οι Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης καλούνται να εντάξουν νέες σχολικές μονάδες από τους Δήμους του κάτωθι πίνακα, σύμφωνα με τα εξής ενδεικτικά κριτήρια:

  • σχολικές μονάδες που στεγάζονται σε γειτονιές που παρουσιάζουν σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα,
  • σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μαθητών που ζουν σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο φτώχειας,
  • σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μαθητών που ζουν σε συνθήκες σοβαρής υλικής αποστέρησης,
  • σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν αυξημένο αριθμό μαθητών που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές  ομάδες.

Οι Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης θα υπολογίσουν τον αριθμό όλων των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών που φοιτούν στις σχολικές μονάδες που θα συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα και ο συνολικός αριθμός όλων των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών που φοιτούν στις προτεινόμενες σχολικές μονάδες δε θα πρέπει επ’ ουδενί να ξεπερνά τον συνολικό αριθμό γευμάτων που προτίθεται να διαθέσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα.

Οι Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης οφείλουν να αποστείλουν τον συμπληρωμένο πίνακα EXCEL (Συν.) μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 στις οικείες Περ/κές Δ/νσεις Εκπ/σης, οι οποίες θα πρέπει να ενσωματώσουν σε έναν ενιαίο πίνακα, όλες τις προτάσεις των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπ/σης της περιοχής ευθύνης τους και να τον αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 136 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News