Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  2:21 μμ
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 18:11

Γιατί παιδάκια σε παραλία της Αμφιλοχίας εξέπληξαν θετικά τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διδακτικό είναι το περιστατικό που περιγράφει σε ανάρτηση του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου δήμου Αμφιλοχίας Απόστολος Γώγολος.

Εντόπισε σε παραλία παιδιά με γάντια και σακούλες απορριμμάτων να συλλέγουν τα απορρίμματα. Το έπρατταν «χωρίς βοήθεια από κανένα υπηρεσιακό μηχανισμό, χωρίς ανακοινώσεις για την πράξη τους, χωρίς φωτογραφίες, μόνο την αγάπη για τη θάλασσα, το περιβάλλον και τον πλανήτη γη», σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Η ανάρτηση του κ.Γώγολου: 

Επιδιώκοντας να απολαύσω λίγη θάλασσα, ηρεμία και ξεγνοιασιά σε κοντινή παραλία της πόλης μας βρέθηκα να είμαι θεατής – παρατηρητής μια παρέας μικρών παιδιών, μαθητές δημοτικού σχολείου, καλοκαιρινοί παραθεριστές με τις οικογένειές τους.

Τα παιδιά με γάντια και σακούλες απορριμμάτων καθάριζαν την παραλία από απορρίμματα. Οι γονείς απολάμβαναν πιθανώς το μπάνιο τους, δεν μπόρεσα να μείνω αδιάφορος, τα πλησίασα και τα ρώτησα τι ακριβώς κάνουν, αν και ήταν προφανές…

«Εμείς ήρθαμε και πέρυσι το καλοκαίρι , καθαρίζουμε γιατί μας αρέσει εδώ!! Καθαρίσαμε και τότε και τώρα, εδώ ζουν και χελώνες, γεννούν και είναι όμορφες!!!»

Τους έδωσα τα συγχαρητήρια μου και σ΄ αυτά και στους γονείς τους, γνωστοί μου τελικά, συμπατριώτες.

Μόλις τους συστήθηκα οι μικροί μου φίλοι μου ζήτησαν μια χάρη. «κ. Αντιδήμαρχε σας παρακαλούμε να μας φέρετε έναν πράσινο κάδο, για να μην αφήνουμε κάτω στις σακούλες μας»

Τι να πω … ΟΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, χωρίς βοήθεια από κανένα υπηρεσιακό μηχανισμό, χωρίς ανακοινώσεις για την πράξη τους, χωρίς φωτογραφίες, μόνο την αγάπη για τη θάλασσα, το περιβάλλον και τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ (όπως μου είπαν ο Γιώργος μαθητής 5ης Δημοτικού και η Δανάη μαθήτρια 1ης Γυμνασίου)

Συγχαρητήρια και στους γονείς που εμπνέουν στα παιδιά τους περιβαλλοντική συνείδηση και συλλογική ευθύνη!!!!

Για μένα ήταν όχι ένα απλό καθημερινό μπάνιο στη θάλασσα, αλλά συμμετοχή σε ένα περιβαλλοντικό εργαστήρι.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News