Πέμπτη, 26η Σεπτεμβρίου 2024  11:18 μμ
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 10:02

Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο: Απόδραση που τα έχει όλα (www.exploringgreece.tv)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ναύπακτος αποτελεί μια από τις πιο καλές επιλογές που μπορείς να κάνεις για να ξεφύγεις για λίγο από την πολύβουη καθημερινότητα. Ένα Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο θα σε χαλαρώσει και θα σου προσφέρει όμορφες στιγμές και μάλιστα όχι τόσο μακριά από την Αθήνα

Απέχει τόσο – όσο ώστε να σε κάνει να νιώθεις ότι έφυγες μακριά αλλά ταυτόχρονα να μην χρειάζεται να ξοδέψεις και μια ολόκληρη μέρα για να πας.

Η Ναύπακτος τα έχει όλα και είναι ιδανική για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες. Πάντα θα βρεις τρόπο να διασκεδάσεις, να περάσεις καλά αλλά ταυτόχρονα να δεις και σπουδαία αξιοθέατα.

Και σίγουρα θα παραμείνεις σε καλοκαιρινή διάθεση καθώς οι παραλίες της περιοχής είναι πολλές και καλές!

Η πόλη που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να περάσεις καλά ακόμη και αν έχεις στη διάθεσή σου μόνο δύο μέρες. Το Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο περνάει γρήγορα και όμορφα κάνοντας πολλά και βλέποντας ακόμη περισσότερα.

Φτάνοντας στη Ναύπακτο θαρρείς και βλέπεις ένα νησί που έχει κολλήσει στη στεριά. Και αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι γοητείας που έχει αυτή η πόλη της Ελλάδας.

Το καταλαβαίνεις ήδη από το λιμάνι που μπορείς να κάνεις την πρώτη βόλτα σου, να βγάλεις φωτογραφίες και να πιεις τον καφέ σου.

Από το πρωί έως το βράδυ είναι το σημείο συνάντησης για ντόπιους αλλά και αγαπημένο στέκι για όσους φτάνουν για λίγες μέρες στην περιοχή. Η θέα δε σε αφήνει εύκολα να αφήσεις το λιμάνι για να πας αλλού αλλά σίγουρα έχεις κι άλλα πολλά να κάνεις εκεί…

Βόλτα στο Κάστρο που μένει αξέχαστη

Αυτό που σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο περνώντας ένα σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο είναι η βόλτα στο Κάστρο. Κι αυτό γιατί με το που μπαίνεις εκεί, ήδη ταξιδεύεις σε μια άλλη εποχή. Το κάστρο της Ναυπάκτου είναι ένα από τα καλύτερα και καλοδιατηρημένα κάστρα της Ευρώπης και αυτό θα το καταλάβεις αμέσως. Και από τα καλοδιατηρημένα τείχη του αλλά και από όσα σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, όπως οι πολεμίστρες! Το μόνο που αποκαλύπτει την παλαιότητά του είναι οι θάμνοι, που φύτρωσαν και η έλλειψη πολεμιστών! Η θέα του κάστρου απλά μοναδική!

Αν βρεθείς στη Ναύπακτο μην παραλείψεις να περπατήσεις και να κάνεις βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια στην Παλιά Πόλη. Εκεί θα δεις και αρκετά αξιοθέατα. Ανάμεσα σε αυτά η εντυπωσιακή Σιδηρόπορτα, το Βεζύρ τζαμί και το χαμάμ και την οικία Τζαβέλα.

Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο: Οι παραλίες

Οι παραλίες της Ναυπάκτου είναι πανέμορφες. Φυσική ομορφιά και πεντακάθαρα - κρυστάλλινα νερά, συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για διακοπές. Από την παραλία Ψανή που βρίσκεται μέσα στην πόλη μέχρι τη Χιλιαδού, το Παραθάλασσο (στο χωριό Μοναστηράκι), ο Μαραθιάς, το Σκάλωμα. Η παραλία του Σέργουλα είναι μια καλή επιλογή αν έχεις ταξιδέψει οικογενειακώς. Οι παραλίες της Ναυπάκτου είναι, επί το πλείστον, οργανωμένες, προσφέροντας ανέσεις που αναζητά ο επισκέπτης. Βέβαια, επειδή οι περισσότερες είναι μεγάλες σε έκταση, μπορείς να στήσεις τη δική σου ομπρέλα και ν' ακολουθήσεις το πρόγραμμά σου όπως το έχεις σχεδιάσει. Και στις δύο περιπτώσεις θα περάσεις το ίδιο όμορφα.

Σαββατοκύριακο τη Ναύπακτο θα είναι τελικά ένα ταξίδι στο χρόνο. Ένα είναι σίγουρο: θα επισκεφθείς ξανά το μέρος!

exploringgreece.tv



Διαβάστηκε 206 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία