Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:54 πμ
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 21:07

Μουσικοποιητική βραδιά στο Σπάρτο Αμφιλοχίας αφιερωμένη στην γυναίκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στο παραλιακό χωριό Σπάρτο του Δήμου Αμφιλοχίας με τις όμορφες παραλίες στον Αμβρακικό, διοργανώθηκε μια εξαιρετική Μουσικο-ποιητική παράσταση το Σάββατο το βράδυ της 27 Ιούλη, από την «Βιβλιοθήκη Σπάρτου» και με την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμφιλοχίας «Παναγιώτης Κόκκαλης».

Οι καταξιωμένες καλλιτέχνιδες κυρίες Ευγενία Γρέντζελου στην κιθάρα και τραγούδι και η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου στο τραγούδι και πιάνο, χάρισαν μια ομολογουμένως ποιοτική μουσική απόλαυση στους μικρούς και μεγάλους για δυο ανεπανάληπτες ώρες μουσικής πανδαισίας.

Η διοργάνωση έγινε από έμπειρο στις εκδηλώσεις άνθρωπο, τον γνωστό σε όλους Γεράσιμο (Μάκη) Νικολέτο, που κάθε χρόνο διοργανώνει Πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς με μεγάλη επιτυχία καθώς και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις.  Έτσι και σ’ αυτή την παράσταση ήταν η ψυχή και ο συντονιστής της.

Η κυρία Ελένη Αγρογιάννη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφιλοχίας με αρμοδιότητες υπηρεσίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμφιλοχίας «Παν. Κόκκαλης»,  απηύθυνε χαιρετισμό. Τόνισε την συνεργασία μεταξύ των βιβλιοθηκών Αμφιλοχίας και Σπάρτου και μίλησε για την συμβολή της γυναίκας στην κοινωνία όπου παίζει καθοριστικό ρόλο στο οικογενειακό, πολιτιστικό, και κοινωνικό επίπεδο.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη  ποικιλία δρώμενων καθώς έγιναν ομιλίες με θέμα την γυναίκα  και απαγγελίες ποιημάτων από τις κυρίες Μαίρη Μπακογιάννη, με καταγωγή από το Σπάρτο, εικαστικό και ποιήτρια και Παναγιώτα Ντέκα φιλόλογο.

Οι καλλιτέχνιδες έπαιξαν και τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια, ενώ το «κλου» της βραδιάς ήταν η πρώτη-παγκοσμίως-εκτέλεση του τραγουδιού «Το σ’ αγαπώ». Οι στίχοι είναι του καθηγητή Κώστα Κοντοχρήστου και μελοποιήθηκε από την σύζυγό του κα. Ευγενία Γρέντζελου.

Η μουσικοποιητική βραδιά έκλεισε με τα τραγούδια «Δυνατά-δυνατά» και «Αυτή η νύχτα».

Ακολούθησε κλήρωση λαχνών που προμηθεύτηκαν όσοι το επιθυμούσαν σαν ελάχιστη συνεισφορά στην Βιβλιοθήκη Σπάρτου που στέκεται «φωτεινός φάρος γνώσης» στην περιοχή.

Αρκετοί τυχεροί κέρδισαν διάφορα δώρα προσφορές γνωστών καταστημάτων της Αμφιλοχίας.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Αγρογιάννη συνεχάρη τις ομιλήτριες, τις καλλιτέχνιδες μουσικούς και τον ενορχηστρωτή της εκδήλωσης Μάκη.  Τον οποίο βεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός στα Πολιτιστικά θέματα που η Βιβλιοθήκη Σπάρτου αναδεικνύει προς όφελος των κατοίκων αλλά και των πολλών επισκεπτών του Σπάρτου την περίοδο του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Παρακολούθησαν την όμορφη εκδήλωση ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμφιλοχίας κ. Γεώργιος Ροΐδης με την σύζυγό του, κάτοικοι και παραθεριστές.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 218 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News