Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:54 πμ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 17:34

Το Νεοχώρι τιμά την Αγία Παρασκευή με μεγάλο πανηγύρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Νεοχώρι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τιμά και φέτος την Αγία Παρασκευή με μεγάλο πανηγύρι με αρματωμένους και καβαλάρηδες και υπό τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Ιουλίου 2024, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και αρματωμένων, οι οποίοι στη συνέχεια παρέμειναν στο χώρο για το καθιερωμένο γλέντι που κράτησε όλη τη νύχτα.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τέγας και κ. Δημήτρης Ράπτης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου Κασσιανή Παπαδημητρίου.

Σήμερα Παρασκευή, 26 Ιουλίου, ανήμερα του εορτασμού της Αγίας, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο εξωκλήσι για να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει στο χωριό η λιτάνευση της εικόνας, με τη συνοδεία καβαλαραίων.

Ευχόμαστε στην Κοινότητα Νεοχωρίου χρόνια πολλά και του χρόνου!

Διαβάστηκε 101 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News