Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:58 πμ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 12:30

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Ξεσκαρτάρισμα στην αγορά με αφορμή ένα δημοσίευμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι γνωστό ότι η σημερινή κυβέρνηση σχεδιάζει, προγραμματίζει και με απόλυτη συνέπεια υλοποιεί μια πολιτική που θέλει τον αφανισμό των πολύ μικρών  οικογενειακών και αυτοαπασχολούμενων επιχειρήσεων.

Με το  αφήγημα ότι αυτές επιβραδύνουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, νομοθετεί και εφαρμόζει πλήθος διοικητικών μέτρων για την βίαιη αναδιάρθρωση του σημερινού στάτους στην αγορά, για να κοκορεύεται ότι μπήκαμε και σε αυτό το θέμα στο 1ο βαγόνι της  Ε.Ε., που προϋποθέτει τη δραστική μείωση του ποσοστού των αυτοαπασχολούμενων για να εναρμονιστούμε με τους μέσους όρους των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών. 

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στο βαθμό που υπήρχαν, υπάρχουν και μπορέσουν να υπάρξουν, ούτε υπονόμευσαν την ελληνική οικονομία, ούτε δανεικά κι αγύριστα από τον κρατικό κουμπαρά πήραν, ούτε ασφαλιστικά ταμεία λήστεψαν.

Όμως αποτελούν εμπόδιο στην ολιγοπώληση της αγοράς και τη μεγιστοποίηση των υπερκερδών των καρτέλ και αυτό  δεν είναι ανεκτό από τη σημερινή κυβέρνηση που η πολιτική της αυτή ακριβώς την αισχροκέρδεια στηρίζει και υπηρετεί.

Γι’ αυτό:

-          φορολογεί τεκμαρτά πολύ μικρές και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις.

-          τις φορολογεί από το 1ο ευρώ που εισπράττουν αλλά ακόμα κι αν δεν το εισπράξουν.

-          στήνει γραφειοκρατικό ψηφιακό Γολγοθά ( esend, ταμειακές-pos, κλπ.) αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας και προκαλώντας άλυτα προβλήματα καθημερινά.

-          απειλεί και τεράστια πρόστιμα επιβάλλει για τη μη συμμόρφωση στη νέα εποχή (με ασφυκτικές και ανέφικτες προθεσμίες) της ψηφιακής μετάβασης.

-          αβαντάρει τα καρτέλ στην ενέργεια με χρήματα από τα κρατικά ταμεία, τα υποστηρίζει και αναδρομικά ζητά από τα μικρομάγαζα ενίσχυση που η ίδια έχει δώσει.

-          φοροαπαλλάσσει και εκατομμύρια χαρίζει σε εταιρικά Α.Φ.Μ. συγκεκριμένων συμφερόντων.

-          πριμοδοτεί και κίνητρα δίνει στη ΄΄φάλαινα΄΄  πολυεθνική να φάει τη ΄΄μαρίδα΄΄  μικρομάγαζο.

ΤΟ Δ.Σ.

Υ.Γ.:

1/Το άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

2/Μαζί με τον Σύλλογο για τη ζωή και το μαγαζί.

3/Καλό Σαββατοκύριακο, από Δευτέρα πάλι.            

Διαβάστηκε 107 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News