Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:57 πμ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 11:29

Διαμαρτυρία ΟΕΒΑ για την επιστροφή επιδοτήσεων στο ρεύμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διαμαρτυρία ΟΕΒΑ για την επιστροφή επιδοτήσεων στο ρεύμα.

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ»

Η Ομοσπονδία  μας τις τελευταίες ημέρες  λαμβάνει  σωρεία διαμαρτυριών από επιχειρήσεις που ανήκουν στο δυναμικό των μελών μας, και όχι μόνο, στις οποίες οι επιχειρηματίες εκφράζουν την αγωνία αλλά και την απορία τους για τις υπέρμετρες χρεώσεις που υπέστησαν αιφνίδια και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, οι εν λόγω λογαριασμοί που φέρουν τον χαρακτηρισμό «Έκτακτος Λογαριασμός» και έχουν εκδοθεί από την 29/6/2024 περιλαμβάνουν ως χρέωση μόνο την επιστροφή της κρατικής επιδότησης που είχε δοθεί από τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τον Δεκέμβριο του 2023 στα πλαίσια μιας προσπάθειας ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τις υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και ως μέτρο ενίσχυσης της βιωσιμότητας αυτών.

Διερωτόμαστε όλοι εύλογα ποια είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, όταν εν μέσω πολλαπλών κρίσεων στην εγχώρια οικονομία (σημαντική πτώση του τζίρου, αύξηση των λειτουργικών εξόδων, νέος τρόπος φορολόγησης) απαιτείται άμεσα η πληρωμή μεγάλων ποσών.

Η ΟΕΒΑ απαιτεί με τη σειρά της από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να εξετάσει τρόπους ώστε να μην επιβαρυνθούν με άλλες υποχρεώσεις οι επιχειρήσεις μας.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Νικολέτας Βασίλειος                   Ναστούλης Κων/νος

Διαβάστηκε 82 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News