Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:50 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 23:36

Προς αναβάθμιση η είσοδος του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σειρά παρεμβάσεων στις οδούς περιμετρικά του Κήπου των Ηρώων όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία οδεύει προς αναβάθμιση η είσοδος του Μεσολογγίου. Εν αναμονή της υπογραφής σύμβασης και βρίσκεται για την ανάπλαση στη βόρεια πλευρά του Κήπου των Ηρώων, ο Δήμος Μεσολογγίου βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και για την ανάπλαση στο νότιο τμήμα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μπιλάλης εξηγεί στη «Σ» το πλάνο των έργων

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Το Μεσολόγγι αλλάζει σιγά – σιγά και αναβαθμίζεται! Η ανάπλαση των δρόμων πέριξ του Κήπου των Ηρώων θα δώσει άλλη ώθηση στην πόλη, καθώς θα βελτιωθεί η αισθητική και κατ’ επέκταση η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά μέσα από τις αναπλάσεις αυτές θα αναδειχθεί και ο Κήπος των Ηρώων, που είναι σημείο που συμβολίζει όλα όσα εκφράζονται για το έθνος σε συνάρτηση με την ελευθερία και τον αγώνα γι' αυτήν.

Ο χρόνος συνεπώς μετρά αντίστροφα για την έναρξη των έργων ανάπλασης που είναι στη βόρεια πλευρά του Κήπου των Ηρώων, καθώς οι παρεμβάσεις αυτές δημοπρατήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και βρισκόμαστε εν αναμονή της υπογραφής σύμβασης με ανάδοχο.
Πρόκειται για σύνθετο έργο που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικού είδους επί μέρους αναπλάσεις στις οδούς Παπαδιαμαντοπούλου και Ναυπάκτου.

Πέραν όμως αυτού ο Δήμος Μεσολογγίου βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης του δευτέρου ουσιαστικά έργου που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης και να συμβάλει καθοριστικότατα στο να αποκτήσει το Μεσολόγγι την είσοδο του αξίζει!

Το έργο αυτό αφορά την ανάπλαση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου, Χατζηκώστα, Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και Κύπρου, που είναι νότια του Κήπου των Ηρώων.
Το σύνολο των παρεμβάσεων και κυρίως το αποτέλεσμά τους θα αναδείξει τα πλέον κομβικά σημεία του Μεσολογγίου, δίνοντας στην πόλη την σύγχρονη και αναβαθμισμένη εικόνα που πρέπει.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Μεσολογγίου Μιχάλης Μπιλάλης μιλώντας στη «Σ» και αναλύοντας το συνολικό πλάνο των παρεμβάσεων επεσήμανε:

Ο Μιχάλης Μπιλάλης

«Ο Κήπος των Ηρώων αποτελεί το πλέον ιερό και συμβολικό σημείο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Η ξεχωριστή σημασία του κατά τις ετήσιες Εορτές Εξόδου αλλά και ειδικά κατά τους εορτασμούς που θα λάβουν χώρα το 2026 για την επέτειο των 200 χρόνων, τον καθιστούν μνημείο στρατηγικής σημασίας και η ανάδειξή του αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής μας αρχής.

Η πρώτη μιας σειράς παρεμβάσεων που σχεδιάζουμε αφορά στην ανάπλαση των οδών περιμετρικά του Κήπου. Στην ουσία, πρόκειται για δύο έργα.

Το πρώτο, το οποίο αφορά την περιοχή βόρεια του Κήπου, δημοπρατήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και βρισκόμαστε εν αναμονή της υπογραφής σύμβασης με ανάδοχο, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή του το συντομότερο δυνατόν. Καθώς θα ολοκληρώνεται κάθε υπο-έργο, αυτό θα παραδίδεται τμηματικά, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης για το σύνολο του έργου είναι 24 μήνες.

Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικού είδους επί μέρους αναπλάσεις στις οδούς Παπαδιαμαντοπούλου και Ναυπάκτου, σε συνολική έκταση 4.140 μέτρων. Ο δε προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 9.834.933,1 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα όμως, βρισκόμαστε στη φάση της δημοπράτησης και για το δεύτερο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 911.033,56 ευρώ, τα οποία προέρχονται από το «Αντώνης Τρίτσης», και το οποίο αφορά τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Χατζηκώστα, Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και Κύπρου, νότια του Κήπου των Ηρώων. Ο ορίζοντας υλοποίησης των συγκεκριμένων αναπλάσεων είναι 12 μήνες από την τοποθέτηση του αναδόχου.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον κομβικά σημεία του Μεσολογγίου, την είσοδο της πόλης και τον Κήπο των Ηρώων. Η σειρά αυτή των αναπλάσεων θα αποτελέσει μια αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση που θα διευκολύνει την καθημερινότητα του δημότη και ταυτόχρονα θα ευχαριστεί τόσο τον περαστικό όσο και τον επισκέπτη. Επιτέλους, το Μεσολόγγι θα διαθέτει την είσοδο που του αξίζει»!

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ήπια ανάπλαση του Κήπου των Ηρώων με ορίζοντα τα 200χρόνια από την Έξοδο! Στόχος είναι τον Δεκέμβριο του 2025 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανάπλαση, η οποία ως βασικά στοιχεία εμπεριέχει τη συντήρηση των μνημείων και κυρίως αυτών του Τύμβου των Ηρώων και του Τάφου του Μάρκου Μπότσαρη, αλλά και τη διαμόρφωση των εσωτερικών διαδρόμων. Ακόμη, ιδιαίτερης βαρύτητας παρέμβαση θα είναι και η αναστύλωση του Ιστορικού Τείχους. Για το συγκεκριμένο έργο η μελέτη συντάσσεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο ανήκει ο Κήπος των Ηρώων και είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ο χρηματοδότης της παρέμβασης.

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News