Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:01 μμ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 23:35

Ραδιοταξί Αγρινίου: Αποκτά εφαρμογή κλήσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ραδιοταξί Αγρινίου: Αποκτά εφαρμογή κλήσης όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία θα γίνεται και μέσω εφαρμογής η κλήση των ταξί, ενώ θα έχει την δυνατότητα η πλατφόρμα να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους οδηγούς και στους επιβάτες. Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λ. Ματτας για τα pos και τη λειτουργία τους εδώ και μήνες στην περιοχή

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Την στιγμή που το Υπουργείο αναζητεί τρόπους ώστε να διαθέτουν όλα τα ταξί pos και να εκλείψουν δικαιολογίες όπως «δεν γνώριζα ότι είναι υποχρεωτικό το pos» ή ότι «δεν έχει σήμα», στο Ραδιοταξί του Αγρινίου ήδη όλα τα ταξί εδώ και πολύ καιρό διαθέτουν ασύρματα pos (που διαθέτουν ενσωματωμένο internet και εκτυπωτή για την έκδοση της απόδειξης), ενώ τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης, τα μέλη του Ραδιοταξί Αγρινίου αποφάσισαν για την εφαρμογή από το φθινόπωρο ειδικής πλατφόρμας ψηφιακής διαχείρισης κλήσεων (τηλεματικής) στα ταξί της περιοχής!

Ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας μιλώντας στη «Σ» για το ζήτημα του pos και για το «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί, κυρίως σε τουριστικές περιοχές ή μεγάλα αστικά κέντρα με τα pos στα ταξί, τονίζει:

Ο Λεωνίδας Μάττας

«το Υπουργείο δεν έχει εκδώσει ακόμη τον αριθμό της απόφασης για την ειδική σήμανση για τα POS. Μόλις εκδοθεί τότε θα τυπώσουμε τα απαραίτητα καρτελάκια που θα τα τοποθετήσουμε μέσα στο ταξί, μέσω των οποίων θα ενημερώνουμε ότι ο πελάτης θα μπορεί να πληρώσει και με pos.
Ωστόσο, η πληρωμή με pos έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο και έπειτα. Δεν υπάρχει κανένα ταξί, τουλάχιστον στην περιοχή μας, που να μην διαθέτει pos, αν και στην περιοχή μας το ποσοστό των επιβατών που πληρώνει με κάρτα είναι πολύ μικρό, είναι της τάξεως του 5%.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουμε ξένο κόσμο ή τουρίστες, οι οποίοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με το να πληρώνουν με κάρτα. Την αύξηση του ποσοστού των επιβατών που θα πληρώνει με κάρτα θα την δούμε πιστεύω τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Σε άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως τουριστικές το ποσοστό των επιβατών που ήδη πληρώνουν το ταξί με κάρτα είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο.

Όλοι οι οδηγοί ταξί του Αγρινίου είναι ενήμεροι για την πληρωμή με κάρτα ή για πληρωμή μέσω κινητού, ενώ τα pos στα ταξί είναι ασύρματα, επομένως δεν τίθεται καν θέμα σήματος, διότι τα pos αυτά διαθέτουν ενσωματωμένο internet όπως επίσης και εκτυπωτή για να εκτυπώνεται αυτόματα η απόδειξη για τον πελάτη».

Στη νέα εποχή το Ραδιοταξί του Αγρινίου

Την ίδια στιγμή ο κ. Μάττας αναλύοντας την απόφαση για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον κλάδο τους, τεχνολογίες που δεν βρίσκεις εύκολα πλην των μεγάλων αστικών κέντρων αναφέρει:

«υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Ραδιοταξί Αγρινίου η δημιουργία πλατφόρμας ψηφιακής διαχείρισης κλήσεων (τηλεματικής), η οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το φθινόπωρο.

Είναι ένα μέτρο, που θα ωφελήσει τόσο τον οδηγό, όσο και το επιβατικό κοινό, καθώς αυτοματοποιημένα μέσω του συστήματος ο πελάτης θα βλέπει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το ταξί, σε πόση δηλαδή ώρα θα χρειαστεί για να φτάσει το ταξί και να παραλάβει τον επιβάτη, θα μπορεί ο οδηγός να βλέπει πόσα αυτοκίνητα θα υπάρχουν στην εκάστοτε πιάτσα, πόσο χρόνο αναμονής έχει το κάθε ταξί στην πιάτσα. Και γενικότερα μέσω του συστήματος αυτού θα παρέχονται πολλές ακόμη δυνατότητες τόσο για τον οδηγό του ταξί, όσο και για τον επιβάτη.

Θα υπάρχουν δυο τρόποι που θα εξυπηρετείται ο πελάτης. Το τηλεφωνικό κέντρο του Ραδιοταξί φυσικά και δεν θα καταργηθεί, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί μέσω της εφαρμογής που θα έχει στην διάθεση του ο επιβάτης να κάνει κλήση μέσω της εφαρμογής, χωρίς να τηλεφωνήσει στο τηλεφωνικό κέντρο.

Έτσι, θα μπορεί να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα δυο πελάτες, καθώς το σύστημα θα μπορεί να βρει ταυτόχρονα ταξί και για τους δυο πελάτες ταυτόχρονα. Η εφαρμογή θα μπορεί να εκπέμπει στο ταξί, τόσο μέσα από το τάμπλετ ή το κινητό του οδηγού όσο και μέσα από την οθόνη που πλέον διαθέτουν όλα τα ταξί της περιοχής».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 119 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News