Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:45 πμ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 17:35

«Γυναίκες…. όπως όλες» στο «Θεάτρου Όψεις» στο Αιτωλικό (Παρ 26/7/2024 21:15)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την παράσταση «Γυναίκες…. όπως όλες» της Διονυσίας Ολιβώτου από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας Πάτρας συνεχίζεται το «Θεάτρου Όψεις» την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ώρα 9.15 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού.

Για το έργο

Σε μια προσπάθεια να ενώσουμε 4 θεατρικούς μονόλογους -3 του Κοκτώ κι έναν του Μπρεχτ- ξετυλίξαμε ένα κουβάρι προβληματισμών μέσα από αυτοσχεδιασμούς, με κέντρο τη γυναίκα στη σημερινή εποχή. Τέσσερις γυναίκες, τέσσερις στερεοτυπικοί χαρακτήρες προβάλουν τα θέλω τους, κρύβουν τα μυστικά τους και παίρνουν θέση απέναντι στις κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας. Μάνα με κόρη, μάνα με αδερφή, θεία με ανιψιά και η φίλη του γιου που εμφανίζεται απρόσμενα κι ανατρέπει τα πάντα. Τελικά, τα στερεότυπα υποχωρούν, μέσα από συγκίνηση και χιούμορ, μπροστά σε όσα έχουν πραγματική αξία στη ζωή: την αλήθεια, τον έρωτα, τα ιδανικά και τη γνώση. Στο τελικό κείμενο ενσωματώσαμε εν τέλει, μόνο μικρά αποσπάσματα από κάθε μονόλογο…

Διανομή:

ΕΛΕΝΗ (μανα): Βασιλικη Μπούνα
ΖΩΗ (αδελφη της Ελενης): Βασω Παπαργυρίου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ (κορη της Ελένης): Βάγια Καμμένου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (φιλη του γιου της Ελενης): Αθηνά Μουζή
ΣΤΑΥΡΟΣ (γιος της Ελενης, βωβο πρόσωπο): Στρατος Καππές

Σκηνοθεσία: Διονυσία Ολιβώτου

Διάρκεια παράστασης: 90΄

Για την ομάδα Η θεατρική μας ομάδα είναι μόλις δύο ετών και δημιουργήθηκε σαν τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς και Τερψιθέας, στην Πάτρα. Ξεκινήσαμε πέρσι (στις αρχές του 2023) με ένα ολιγομελές τμήμα και συνεχώς προστίθενται νέα μέλη στην ομάδα μας. Δουλεύουμε πολύ με θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα και προσωπικής έκφρασης, αλλά και δεσίματος μεταξύ των μελών. Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο μας «Γυναίκες… όπως όλες» έχει προκύψει μέσα από τις δικές μας ιστορίες, τον προβληματισμό μας και τον δικό μας τρόπο έκφρασης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 98 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 17:40
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News