Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:53 πμ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 12:25

Το 1ο PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη, για πρώτη φορά, την περασμένη Κυριακή 21/7/2024, στα Παρακαμπύλια Αγρινίου και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Πεντακόρφου και Αγίου Βλασίου , το 1ο Panetoliko Mountain Trail Run.

Ο πρώτος αγώνας δρόμου ορεινού τρεξίματος στο Δήμο Αγρινίου, εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες με τις μοναδικές διαδρομές του βορειοδυτικού Παναιτωλικού όρους, σε ένα σπάνιο φυσικό τοπίο, προστατευμένο από το δίκτυο Natura 2000.

Δύο διαδρομές, 13 και 7 χιλιομέτρων, σε χωμάτινο δρόμο με τεχνικά και φυσικά μονοπάτια και μέγιστο υψόμετρο τα 1400 μέτρα, χάρισαν ξεχωριστές εικόνες στους δρομείς, διασχίζοντας ελατοσκεπείς πλαγιές, πλατανόδετα ρέματα με άγρια νερά, αλπικές βουνοκορφές και εντυπωσιακούς καταρράκτες, βραχώδεις κορυφές .

Η διοργάνωση, εκτός από δρομείς, απευθυνόταν επίσης σε πεζοπόρους και γενικά λάτρεις της φύσης, με σκοπό να τους υποδεχτούμε στον τόπο μας και να γνωρίσουν την ιδιαίτερη, ανεξερεύνητη, ομορφιά του, σε διαδρομές μέτριας δυσκολίας, ενταγμένες στην πρόταση του Δήμου Αγρινίου για το Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών.

Συμμετείχαν συνολικά 82 αθλητές, τόσο από την Αιτωλοακαρνανία, όσο και από πιο μακρινές  περιοχές της χώρας - 38 στη διαδρομή των 13km και 44 στη διαδρομή των 7 km.

Πρώτευσαν:

στη διαδρομή των 13 χλμ, στις γυναίκες οι  Νίκη Μπουκουβάλα (1:53:56), Ζωή Γάκη (2:03:44), Μαριλένα Θώδη (2:04:43),

ενώ στους άντρες, οι Κωνσταντίνος Τουσέ (1:22:57), Άγγελος Μακρής (1:33:02) και Γιάννης Αποστολόπουλος (1:37:10).

Στη διαδρομή στων 7χλμ, στις γυναίκες: Χριστίνα Πουλημένου (1:04:07), Λαμπρινή Κυριακοπούλου (1:06:04) και Παρασκευή Μήτσου (1:09:46),

ενώ την πρώτη τριάδα των αντρών αποτέλεσαν οι Ευάγγελος Κοντακτσίου (46:12), Ευθύμιος Παρδάλης (55:41) και Σωκράτης Ντζάλας (58:20).

Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή και τον όμορφο αγώνα! Τους ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στην πρώτη μας διοργάνωση!


Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους εθελοντές, την τοπική κοινωνία των Παρακαμπυλίων και τα μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού Δήμου Αγρινίου, που υποστήριξαν τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή του αγώνα, από την αρχή - με συμμετοχή στις διαδικασίες διοργάνωσης, στη διαμόρφωση και σήμανση των μονοπατιών - μέχρι τέλους, τη μέρα του αγώνα - στα σημεία υδροδοσίας και ελέγχου στα μονοπάτια, στην αφετηρία και τον τερματισμό! Η συμμετοχή τους ήταν καθοριστική για την άρτια διοργάνωση!

Επιπλέον, ευχαριστούμε το ιατρικό προσωπικό του αγώνα:
 την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου που συμμετείχε με 4 διασώστες και τον ιατρό Σπύρο Σκαλτσά για την εθελοντική κάλυψη του αγώνα, καθώς και το «Υγεία ambulance» από την εταιρεία Τσέτσος για τη χορηγία ασθενοφόρου με παρουσία 2 διασωστών.


Ακόμη, ευχαριστούμε:

-το Δήμο Αγρινίου για την αμέριστη και υποστήριξη, τόσο στις διαδικασίες της διοργάνωσης, αλλά και στην οικονομική κάλυψη παροχών  που εξασφαλίστηκαν για τους συμμετέχοντες.
Ειδικότερα, τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γεώργιο Παπαναστασίου και τους Αντιδημάρχους Ζαρκαβέλη Χρήστο και Λάμπρο Σκουφή, το Δημοτικό Σύμβουλο Παρακαμπυλίων Βραχωρίτη Κωνσταντίνο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πεντακόρφου Ιωάννη Νταλιαπέ, το προσωπικό των Διευθύνσεων Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καθαριότητας.

Ευχαριστούμε επίσης, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Κωνσταντίνο Ζώη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου Ευθύμιο Γρίβα, που μας τίμησαν με την παρουσία τους στον αγώνα.
Ξεχωριστή αναφορά στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βλασίου, Παναγιώτη Πολυχρόνη, ο οποίος, εκτός της υποστήριξης στη διοργάνωση, προσέφερε και προσωπική εργασία κατά τις προετοιμασίες των μονοπατιών και την ημέρα του αγώνα.

-την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προσφορά των τεχνικών t-  για τη συνεργασία και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

-όλους τους χορηγούς μας:

Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Σαργιάδας

Υγεία Ambulance-Τσέτσος

Οπτικά Κούτσικου

ΚΤΕΟ Autovision Αγρινίου Σωτηρόπουλος Γεώργιος

Μπουρλής Ι. ΑΕΕ Εμπορία Ελαστικών-Driver

Kazakos olives–Παναιτώλιο

Μάρμαρα Μαντζαφίνης

Γρίβας Σπύρος -«Εμ! Κουλούρι»

Καφενείο Αναστασόπουλου - Κάμπος Χούνης

Κορπή Φυσικό Μεταλλικό Νερό

X-treme Stores Αγρινίου

Dimitrioglou Sport est.1973

Nova Αγρινίου –Πλατεία Ειρήνης-Χριστόπουλος

Ζαμπάρας Auto station Αγρίνιο

My market Αγρινίου-Κατάστημα Αγίου Χριστοφόρου

Κοιν.Σ.Επ. Συνοδοιπόροι

Φαρμακείο Κονησιώτη Δήμητρα

Welcome Stores Σαράκης

Τσάντζαλος - Γραφικές τέχνες / εκτυπώσεις

Χαριτόπουλος Γιώργος

Όμιλος Μπίμπας-Οικοδομικά υλικά και εργαλεία

Ανδρώνης Δημήτρης - Οικοδομικές κατασκευές-Οικοδομικά υλικά

Endeka market – Γρ. Λαμπράκη,Αγρίνιο

Welcome stores Ηλεκτραγορά Σαράκης

Καθαριστήρια DcleanΝταλαπέρας

Garage caffe bar

Βαϊνάρι ΙΚΕ

Yolo Coffe and more

Ζαχαροπλαστεία Μποχώτης

Αρτοποιείο Κατσούπης

Κουτέρης Αρτοποιήματα

-τους χορηγούς επικοινωνίας, που υποστήριξαν την προβολή του αγώνα μας:

Αχελώος Τηλεόραση
IonianTV

Agrinioreport

Το Τρεχαλητό

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!
Η εμπειρία του Panetoliko Mountain Trail Run ήρθε για να μείνει! Και του χρόνου!

Με εκτίμηση,

Οι διοργανωτές

Σύλλογος Αγιοβλασιτών Τριχωνίδας «Ο Άγιος Βλάσιος»

Πολιτιστικός Σύλλογος Πεντακόρφου «Οι Άγιοι Ταξιάρχες»

Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Χαραστιωτών «Η Παναγία η Πολυσπορίτισσα»

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χούνης  «Η Χούνη»

Διαβάστηκε 144 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News