Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:58 πμ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 17:36

Αγρίνιο: Απεβίωσε ο συνταξιούχος βιβλιοπώλης Χρήστος Μοσχονάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θλίψη σκόρπισε στο Αγρίνιο η είδηση του θανάτου του συνταξιούχου βιβλιοπώλη Χρήστου Μοσχονά (του Σπυρίδωνος). Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

O Xρήστος Μοσχονάς γεννήθηκε το 1941 στην Κεφαλλονιά και το 1967 ήρθε στο Αγρίνιο, όπου αν και μαθητής τρίτης δημοτικού δημιούργησε και διατήρησε για 35 έτη ένα βιβλιοπωλείο (Η Φωλιά του Βιβλίου) στο κέντρο της πόλης.

Οι δικοί του άνθρωποι αναφέρουν πως «τόσο στα παιδικά του χρόνια όσο και στα επαγγελματικά του πέρασε πολύ δύσκολες και άσχημες καταστάσεις Παρ’ όλα αυτά με την ευγένεια του και το χαμόγελο του τα κατάφερε. Πάντα ήταν δίπλα σε όποιον τον χρειάζονταν με έναν τρόπο που μόνο αυτός ήξερε. Ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος που πραγματικά αγάπαγε τον τόπο που ζούσε σαν να ήταν γέννημα θρέμμα Αγρινιώτης».

Όπως έλεγε «εμένα αυτός ο τόπος με τάισε και μου έδωσε τα εφόδια μαζί με την γυναίκα μου να ζήσω και όσον αφορά για περιουσία αφήνω δύο πολύ καλά παιδιά».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 9:30 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου Αγρινίου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 163 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News