Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:00 μμ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 14:47

Αγρίνιο: Ταξιτζής γλίτωσε γυναίκα από εξαπάτηση ύψους 4 χιλιάδων ευρώ!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως σε όλη την χώρα έτσι και στο ευρύτερο Αγρίνιο, οι επιτήδειοι δεν σταματούν ποτέ την δράση τους καθώς υπάρχουν ακόμη εύπιστοι άνθρωποι που πέφτουν θύματα τους

Μια τέτοια περίπτωση θα είχαμε και χθες Δευτέρα 22/7, όταν υπήρξε μια σοβαρή απόπειρα εξαπάτησης γυναίκας στη Μακρυνεία και μάλιστα για ένα πολύ σημαντικό ποσό, της τάξης των 4 χιλιάδων ευρώ!

Για καλή της τύχη όμως έπεσε πάνω σε εύστροφο ταξιτζή, ο οποίος κλήθηκε να την μεταφέρει από το χωριό της στο Αγρίνιο, μόλις άκουσε όμως τον λόγο της κλήσης, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η γυναίκα είχε καλέσει ταξί για να έρθει στο Αγρίνιο και να κάνει ανάληψη από την τράπεζα 4 χιλ. ευρώ προκειμένου να τα δώσει στους επιτήδειους διότι είχε πειστεί ότι κοντινό της πρόσωπο, μέσα από τον στενό κύκλο της οικογένειάς της, τα χρειάζονταν!

Όταν βρέθηκε στο ταξί, για καλή της τύχη, μοιράστηκε με τον επαγγελματία το συμβάν, ο οποίος άμεσα αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης. Της εξήγησε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική απατεώνων και προσπάθησε να την ηρεμήσει, διότι, όπως ήταν φυσιολογικό ήταν ταραγμένη.

Αφού την έπεισε, μετέβη με το ταξί στην Αστυνομία και εξήγησε το περιστατικό με την γυναίκα να καταθέτει για το συμβάν και, ευτυχώς, να γλιτώνει τα χρήματά της! Αν μη τι άλλο, η όλη κατάληξη πιστώνεται στον επαγγελματία του ταξί για την άμεσα αντίδρασή του.

Πάντως, το φαινόμενο είναι πολύ συχνό και οφείλουν οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι. Σε περιπτώσεις ανήμπορων ή μοναχικών ατόμων καλό είναι να υπάρχουν παρεμβάσεις και συμβουλές κυρίως για το εντελώς προφανές, ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να ζητήσει κοστολόγιο για ένα ατύχημα ή κάποιο ιατρικό συμβάν για προσφιλές άτομο, μέσω τηλεφώνου!

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

-Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 274 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News