Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:58 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 18:53

Αιτωλικό: Ρημάζουν τα Ρεμπάκια - Η σημερινή κατάσταση... (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαραζώνει σήμερα ο καλοκαιρινός προορισμός που γνώρισε δόξες για τις ιαματικές του ιδιότητες και τα φρέσκα ψαρικά της λιμνοθάλασσας – Καμία ενέργεια αξιοποίησης τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να παραμένει ανεκμετάλλευτο ένα δυνατό «χαρτί» για τον ιαματικό τουρισμό στην περιοχή.

Ρεμπάκια, ένας καλοκαιρινός προορισμός, μια ακτή της λιμνοθάλασσας με πλούσια ιστορία σήμερα βρίσκεται σε εξαθλίωση και μαρασμό. Αιτωλικιώτες καταγγέλλουν στο iAitoloakarnania.gr την απογοητευτική εικόνα ενός προορισμού που γνώρισε δόξες τη δεκαετία του ’50 μέχρι τα πολυτελή μαγαζιά της δεκαετίας του 00′. Ο «θαυματουργός» πηλός, τα ψάρια και η όμορφη ατμόσφαιρα αποτελούσαν πόλο έλξης για τους Αιτωλοακαρνάνες, και όχι μόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σήμερα, στα Ρεμπάκια δεν υπάρχει ούτε η ταβέρνα, ούτε το πολυτελές μπαρ με την πισίνα που άνοιξε αργότερα για τη νεολαία και πλέον την παραλία προτιμούν μόνο ορισμένοι ηλικιωμένοι που θυμούνται τα παιδικά χρόνια να κάθονται με τις ώρες στη πλαζ και να αλείφονται με τον ιαματικό πηλό.

Η τοπική κοινωνία του Αιτωλικού που βλέπει τα Ρεμπάκια να ρημάζουν, έχει ως κρυφό όνειρο στο μέλλον να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τα τοπικά όργανα ώστε η «θαυματουργή» πλαζ να ενταχθεί στις ιαματικές πηγές της Αιτωλοακαρνανίας και να τοποθετηθεί δυναμικά στο «χάρτη», ως προορισμός ιαματικού τουρισμού.

Μόνη λύση να αναζωογονηθεί μια ακτή που κάποτε έσφυζε από ζωή είναι να αναγνωριστεί από τις αρμόδιες επιτροπές ως φυσικός ιαματικός πόρος και στη συνέχεια να αναπτυχθούν κάποιες πρωτοβουλίες από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή ακόμη και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο περιβάλλον και ήπιας ανάπτυξης, όπως γίνεται και σε ακτές που εντάσσονται στη συνθήκη Ραμσάρ.

Δείτε φωτογραφίες με τη σημερινή κατάσταση στα Ρεμπάκια:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 179 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News