Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:49 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 13:36

Αγρίνιο: Γίνεται μόνιμη η αντιδρόμηση της Σούλου; – Ποιες οι σκέψεις της Δημοτικής Αρχής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως προσωρινή είχε ανακοινωθεί η αντιδρόμηση της οδού Πάνου Σούλου στο κέντρο του Αγρινίου, όταν είχαν ξεκινήσει τα έργα ανάπλασης της Χαριλάου Τρικούπη, τον περασμένο Οκτώβριο. Καθώς όμως με το κυκλοφοριακό μέτρο δεν άρθηκε, με τη λήξη των έργων, έχουν προκληθεί εύλογες απορίες.

Το αρχικό πλάνο βασιζόταν στο ότι η αντιδρόμηση θα εξυπηρετούσε στην αποσυμφόρηση των παρακείμενων οδών που λόγω των εργασιών επιβαρύνονταν, ωστόσο πλέον στην «εξίσωση» φαίνεται πως έχουν μπει νέα δεδομένα.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο η αντιδρόμηση παραμένει. Και φαίνεται ότι ο προσανατολισμός της δημοτικής αρχής είναι να μετατραπεί από προσωρινή σε μόνιμη καθώς «δεν εξυπηρετεί κάπου η επαναφορά της πρώτερης κατάστασης», σύμφωνα με τον Γ.Γ. του Δήμου, Δημήτρη Τζιώλη.

Με δεδομένο ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας προβλέπει πεζοδρόμηση και του τμήματος της οδού Ανδρέα Παναγοπούλου από την συμβολή της Σούλου μέχρι την συμβολή με την Τρικούπη, φαντάζει ως μόνη επιλογή η διατήρηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Το ζήτημα που προκύπτει ωστόσο και για το οποίο η δημοτική αρχή επεξεργάζεται πιθανές λύσεις αφορά το τέρμα της οδού Σούλου. Ο δρόμος καταλήγει σε συμβολή με την οδό Αγίων Αναρύρων, εκεί όπου δημιουργείται ένα ζήτημα καθότι τα οχήματα κινούνται τόσο από την Σούλου προς την πλακοστρωμένη Αναστασίου Παναγοπούλου (ώστε να βγουν στην Χαριλάου Τρικούπη) καθώς και από τις Παπακώστα-Αλεξοπούλου προς την Αγίων Αναργύρων που επίσης καταλήγει στην Τρικούπη. Σε αρκετές περιπτώσεις προκαλούνται προβλήματα στο σημείο που εντείνονται από παράνομες σταθμεύσεις.

Ως προς το κομμάτι αυτό, η σκέψη που υπάρχει είναι να προβεί ο Δήμος σε διαπλάτυνση στο σημείο. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιοκτήτη έκτασης επί της συμβολής, ώστε να να περάσει ένα τμήμα στην κυριότητα του Δήμου για να προχωρήσει η παρέμβαση.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 271 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News