Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:50 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 13:35

Πώς θα απαγορεύσετε στο κινητό σας τηλέφωνο να σας… ακούει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έχουν εκφραστεί πολλές φορές οι ανησυχίες των χρηστών για το αν το κινητό τους τηλέφωνο τους ακούει και αν μπορεί να εμφανίζει πχ. αποτελέσματα και διαφημίσεις για θέματα που συζητάει με φίλους και μέλη της οικογένειάς του. Όπως φαίνεται, η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση, αφού τόσο η Google, όσο και το Facebook παρουσιάζουν «μυστήρια» συμπεριφορά κυρίως με θέματα που ενδιαφέρον τον χρήστη.

Η Google καταγράφει δεδομένα ήχου από το χώρο που βρίσκεται το κινητό με απώτερο στόχο να ενεργοποιεί άμεσα το φωνητικό της βοηθό, αλλά φαίνεται πως σύμφωνα με πολλές εξειδικευμένες ιστοσελίδες, η αμερικανική εταιρεία ακούει διαρκώς τον χρήστη.

Αν δεν θέλετε κάτι τέτοιο να ισχύει στην περίπτωσή σας μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω απλά βήματα.

1) Ανοίξτε την εφαρμογή της Google στο κινητό σας τηλέφωνο και πατήστε επάνω δεξιά στο εικονίδιο του προφίλ σας.

2) Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί μετά, πατήστε πάνω στο “Manage Your Google Account” που είναι στο επάνω μέρος της οθόνης.

3) Στη σελίδα που θα εμφανιστεί πηγαίνετε στην τρίτη καρτέλα που λέει “Data & Privacy” (ή «Δεδομένα και απόρρητο» αν το έχετε στα ελληνικά).

4) Εκεί θα βρείτε την ενότητα “History Settings” και πάνω πάνω τη ρύθμιση “Web & App Activity” (ή Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών). Πατήστε πάνω του.

5) Εκεί, πηγαίνετε στο κάτω μέρος και βρείτε τη ρύθμιση “Include voice and audio activity” (ή Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου). Απενεργοποιήστε την και πλέον το κινητό σας δεν θα σας ακούει!

reader.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News