Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:49 πμ
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 21:28

Ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο στον Αιτωλοακαρνάνα Ταξίαρχο Χρήστο Μουτσώκο (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Λαμία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία που ήταν ο τόπος γέννησης του και η ΕΛ.ΑΣ., είχαν το μεσημέρι της Κυριακής το θλιβερό καθήκον να αποχαιρετίσουν τον Διευθυντή της Δ.Α. Φθιώτιδας Ταξίαρχο Χρήστο Μουτσώκο, που έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (19/7).

Και ήταν όλοι τους εκεί! Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς ο Χρήστος Μουτσώκος εκτός από ένας ευσυνείδητος εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και θαυμάσιος οικογενειάρχης.

Από νωρίς το μεσημέρι, ο χώρος έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα, είχε αρχίζει να γεμίζει από πολίτες, αλλά και από ένστολους αστυνομικούς που ήθελαν να πουν το τελευταίο αντίο στο φίλο και συνάδελφό τους. Μαζί και όλοι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης, ενώ τη Φυσική Ηγεσία, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αστέριος Ηρ. Μαντζιώκας.

Με τον τελευταίο ο αείμνηστος Ταξίαρχος, είχε συνεργαστεί στενά όταν εκείνος υπηρετούσε ως Διευθυντής της ΔΑ Φθιώτιδας ή ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής για τη Στερεά Ελλάδα.

Εκεί ήταν όμως κι όλοι οι άλλοι συνάδελφοι με τους οποίους συνεργάστηκε στο Σώμα. Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, μέχρι και τώρα. Τους αγάπησε και τον αγάπησαν γιατί όπως σημειώσαμε ήδη, ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος.

Εντός και εκτός της Εκκλησίας της Ενορίας του εκλιπόντος, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Το ίδιο συνέβη και στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην Ταράτσα, όπου έγινε η ταφή του.

Πολύ δύσκολες στιγμές για τη μονάκριβη κόρη και τους γονείς του Χρήστου. Οι συλλυπητήριες ευχές όσο ειλικρινείς κι αν είναι σίγουρα δεν μπορούν να απαλύνουν τον αβάσταχτο πόνο τους. Σίγουρα όμως νιώθουν υπερήφανοι που ήταν τόσο βαθιά στην καρδιά ενός ανθρώπου για τον οποίο όλοι έτρεφαν τόσο μεγάλο σεβασμό και αγάπη.

Καλό ταξίδι κε Διευθυντά. Καλό ταξίδι στον παράδεισο καλέ μας φίλε!

Αντί επιλόγου, παραθέτουμε τον συγκινητικό επικήδειο, του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας και φίλου του Γιώργου Μπράνη:

Αείμνηστε Ταξίαρχε Χρήστο Μουτσώκο,

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σου βύθισε σε απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο τις καρδιές της οικογένειας σου, των φίλων σου και των συναδέλφων σου στην Ελληνική Αστυνομία.

Εκπληρώνοντας θλιβερό, αλλά επιβεβλημένο καθήκον, προσήλθαμε σήμερα εδώ, με μεγάλη συγκίνηση και ευλάβεια, για να τιμήσουμε τον συνάνθρωπο και συνάδελφο μας.

Με βαθιά οδύνη και σεβασμό απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό εκ μέρους του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης και αγάπης διαμηνύοντας , ότι όλοι εμείς που εκπροσωπούμε το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ήρθαμε εδώ για να σου αποδώσουμε τις τιμές που πρέπουν στον άξιο Αξιωματικό, στον αγαπητό συνάδελφο και στον υπέροχο άνθρωπο, που άφησε το αποτύπωμά του σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες που υπηρέτησε. Με ποια όμως λόγια να κατευοδώσεις, στο επέκεινα, έναν άνθρωπο που στην επίγεια ζωή διέπρεψε με την υπηρεσιακή και οικογενειακή του παρουσία;

Γεννήθηκες το έτος 1968 στο χωριό Βρουβιανά Αιτωλοακαρνανίας και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου και της στρατιωτικής σου θητείας κατετάγης στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1989.

Το 1995 νυμφεύτηκες την αείμνηστη Αντωνία και αποκτήσατε μαζί μια κόρη.

Υπηρέτησες σε πολλές Υπηρεσίες ξεκινώντας ως νέος Αστυφύλακας από το Τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής και ως Αρχιφύλακας στο Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου Δωδεκανήσου. Ως νέος Αξιωματικός ξεκίνησες από το Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου, συνεχίζοντας έπειτα και σε πολλές άλλες Υπηρεσίες της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας. Ανήλθες στις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και μέχρι προχθές, έχοντας το Βαθμό του Ταξιάρχου, είχαμε την τύχη να υπηρετείς ως Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, όταν αιφνιδίως κόπηκε το νήμα της ζωής σου, βυθίζοντας όλους μας στη θλίψη, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουμε το αδιανόητο, μιας που σε είχαμε διαρκώς δίπλα μας. Η παρουσία σου πάντα σεμνή, ποιοτική, ειλικρινής, ευγενική, ανθρώπινη, με λόγο σταθερό, καθαρό και ανεπιτήδευτο.

Για την προσφορά σου και τις πολύτιμες προς την πατρίδα Υπηρεσίες σου, τιμήθηκες με αρκετές ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια.

Με την άρτια επαγγελματική σου κατάρτιση, την εντιμότητά σου, την ειλικρίνειά σου, την αφοσίωσή σου στο υπηρεσιακό καθήκον και με το ήθος σου, δικαίως κέρδισες τον σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων σου καθώς και την αγάπη των πολιτών παντού όπου και αν υπηρέτησες.

Η απώλεια σου είναι πρωτίστως δυσαναπλήρωτη απώλεια για την μονάκριβη σου κόρη και την οικογένειά σου. Είναι παράλληλα όμως και μια τεράστια απώλεια τόσο για την οικογένειά της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και για την κοινωνία μας. Διότι άνθρωποι ευπροσήγοροι σαν τον κεκοιμημένο που τους διακρίνει το ήθος, η σωφροσύνη, η τιμιότητα, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός και η αγάπη για τον συνάνθρωπο και τον συνάδελφο είναι που αφήνουν έντονο το αποτύπωμα τους στο πέρασμα της επίγειας ζωής και η μνήμη τους μένει άσβεστη στη θύμηση όλων υμών που είχαμε την αγαθή τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνυπηρετήσουμε μαζί του.

Αξιομακάριστε κ. Ταξίαρχε, αξιότιμε συνάδελφε

Μας άφησες πολύτιμη παρακαταθήκη πανανθρώπινων αξιών, που δεν είναι τίποτε άλλο από πίστη στο Θεό και σεβασμό στον συνάνθρωπο. Οι καλώς διακονίσαντες, βαθμόν καλόν περιποιούνται εαυτούς.

Αγαπητέ φίλε Χρήστο

Τώρα που οδεύεις, με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας, την μακαρία οδό προς την τελευταία σου κατοικία, εύχομαι ολόψυχα ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου, να σε κατατάξει εν σκηναις δικαίω και το χώμα της Φθιωτικής γης που θα σε σκεπάσει σε λίγο να είναι ελαφρύ.

Η λαμπρή και ωραία ιστορία που έγραψες στη ζωή σου να αποτελέσει παρηγοριά, για συγγενείς και φίλους σου.

Η Ελληνική Αστυνομία πενθεί για τον αδόκητο χαμό σου και σαν ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης, καταθέτει ενώπιον σου στεφάνι.

Αείμνηστε Tαξίαρχε Χρήστο Μουτσώκο, πεθαίνει πραγματικά εκείνος που λησμονείται. Σε εσένα να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Σε πείσμα του θανάτου θα συνεχίσεις να ζεις και να μας συντροφεύεις στη θύμηση μας και στις καρδιές μας.

Στην κόρη σου, το εκλεκτό αυτό για την κοινωνία παιδί σου και σε όλους τους οικείους σου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Τα δάκρυα όλων μας, των συγγενών, των συναδέλφων και των φίλων σου, που σε τιμούνε στην ιερή τούτη μυσταγωγία, ας ελαφρύνουν το χώμα που θα σε σκεπάζει. Καλή Αντάμωση στην Άνω Ιερουσαλήμ -

Αιωνία σου η μνήμη

Αξιομακάριστε και αείμνηστε συνάδελφε Χρήστο

lamiareport.gr

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 143 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News