Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  3:37 πμ
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 17:43

Τουρισμός: Ολο και περισσότεροι Αγρινιώτες προτιμούν την Πρέβεζα από την Λευκάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η τάση που καταγράφονταν τα προηγούμενα χρόνια με τους Αγρινιώτες και γενικότερα Αιτωλοακαρνάνες να προτιμούν για τις διακοπές τους ή τα Σαββατοκύριακά τους την γειτονική Πρέβεζα, φαίνεται πως από πέρυσι και ακόμη περισσότερο από φέτος, το καλοκαίρι του 2024, να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά.

Την τελευταία διετία, η λειτουργία (το 2023 μερικώς και από φέτος στο σύνολό του) του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο μιας και οι περιοχές της Πρέβεζας, έχουν έρθει πολύ «πιο κοντά» στην περιοχή του Αγρινίου. Χρειάζεται μόλις μια ώρα για είσοδο στην Πρέβεζα από το Αγρίνιο και μετά οι επιλογές είναι πολλές, στο τεράστιο παραλιακό μέτωπο του γειτονικού νομού. Οι διακοπές στην Πρέβεζα καθίστανται πλέον δελεαστικές αν κάνει κάποιος και τις συγκρίσεις του σε επίπεδο τιμών σε καταλύματα, φαγητό κλπ.

Αντιθέτως, στην Λευκάδα ειδικά τις περιόδους αιχμής, η είσοδος στο νησί καταντά «μαρτύριο» με πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ και μέσα στο νησί η προσέγγιση σε συγκεκριμένους προορισμούς είναι δύσκολη.

Ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα, καταγράφονται πλέον πάμπολλες φορές παράπονα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση, ακόμη και τις συμπεριφορές αλλά και τις τιμές στο γειτονικό νησί, που σημειωτέον από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν αγαπημένος προορισμός για τους Αγρινιώτες που με κάθε ευκαιρία τονίζουν μονίμως πως είναι από τους πρώτους που «ανακάλυψαν» την Λευκάδα.
Πάντα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα προκύπτει επίσης το συμπέρασμα πως οι Λευκαδίτες ή έστω μερίδα αυτών, δεν συμφωνούν και τόσο με αυτό το δεδομένο και υποβαθμίζουν την συμβολή των Αγρινιωτων στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, στην αρχική της φάση. Δεν είναι άλλωστε μακριά οι δημόσιες προσβλητικές αναφορές που έκανε το 2020 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας σε βάρος των τουριστών γειτονικών περιοχών και που είχαν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τότε.

preveza2

Η Λευκάδα επίσης, τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μια τεράστια οικοδομική δραστηριότητα. Μια δραστηριότητα που για κάποιους μάλλον υποβαθμίζει το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν και αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της που τόσο αγαπήθηκαν κατά το παρελθόν. Μάλιστα φαίνεται πως για το θέμα αυτό αναπτύσσεται και ένας τοπικός προβληματισμός. Δηλαδή πόση οικοδομική – τουριστική ανάπτυξη «αντέχει» ακόμη  το νησί; Στον αντίποδα, είναι και μια δραστηριότητα που παρέχει πλήθος θέσεων εργασίας σε κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων, με σαφή οικονομικά οφέλη.

Δεν παύει τέλος η Λευκάδα να αποτελεί ένα μέρος όπου οι Αγρινιώτες επένδυσαν και επενδύουν, εργάζονται και φυσικά είναι πολλές δεκάδες εκείνοι που έχουν τα εξοχικά τους στο νησί, ειδικά στις βορειοανατολικές περιοχές του. Όμως για την πλειοψηφία, τους πολίτες και τις οικογένειες δηλαδή που θέλουν να εκδράμουν για ένα Σαββατοκύριακο ή για ολιγοήμερες διακοπές τα διλήμματα είναι συγκεκριμένα και οι συγκρίσεις αναπόφευκτες.

Π.Η.Τ.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 91 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News