Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  3:31 πμ
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 10:39

Η θεατρική κωμωδία «Ευκαιρία: Ωραία οικογενειακή βίλα» στο Αιτωλικό (Κυρ 21/7/2024 21:15)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την κωμωδία «ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΩΡΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΛΑ» του Χουάν Χοσέ Αλόνσο Μιγιάν συνεχίζεται το “Θεάτρου Όψεις” την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, ώρα 9.15 μ.μ.στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού, από τη Θεατρική Ομάδα «Υφο-ποιοί» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Άρτας “Νικόλαος Σκουφάς”

Για το έργο

Ο Πέδρο είναι ένας μεταφραστής γιαπωνέζικων κειμένων που έχει φτιάξει μια βίλα κοντά στη Μαδρίτη. Με την πάροδο του χρόνου, η πρόσβαση γίνεται σχεδόν αδύνατη. Δυσκολίες παρουσιάζει και η διαβίωση στη βίλα μιας και είναι γεμάτη εφευρέσεις, όλες δημιουργήματα του ιδιοκτήτη, που τρομάζουν οποιονδήποτε. Εξαιτίας όλων αυτών, η γυναίκα του αποφασίζει να τον χωρίσει… με το αζημίωτο βέβαια! Ξεκινά μια αλυσίδα από μπελάδες και μπλεξίματα.

Κανείς δεν είναι όπως φαίνεται. Στο πρόσφατο παρελθόν η μεσαία τάξη άρχισε να ονειρεύεται μια πολυτέλεια μέσα στην οικονομική εμβέλειά της. Το όνειρο περιλάμβανε την αγορά μιας εξοχικής κατοικίας. Η ιδέα ήταν πολύ απλή: μπορούσες να πάρεις δάνειο και να πληρώνεις σε μηνιαίες δόσεις. Ο καιρός πέρασε και το να έχεις ένα εξοχικό δεν είναι τόσο εύκολο! Το δύσκολο είναι να το συντηρήσεις και φυσικά να θέλουν οι δικοί σου άνθρωποι να μείνουν στην επαρχία!

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Το έργο καταδεικνύει με χιούμορ τον εγκλωβισμό του ανθρώπου, που επιχειρώντας να γίνει κομφορμιστής σκλαβώνει τελικά τον ίδιο τον εαυτό του. Προσπαθώντας να απολαύσει τις ανέσεις που υποτίθεται προσφέρουν τα υλικά αγαθά, κάνει τη ζωή του δύσκολη. Οι άνθρωποι στο τέλος κατασπαράζονται όπως τα πιράνχας κατασπαράζουν τα θύματά τους. Επιχειρώ, στην φετινή παραγωγή, να ανεβάσω έργο της ισπανόφωνης δραματουργίας. Το θέμα που διαπραγματεύεται δεν είναι πανανθρώπινο αλλά σίγουρα είναι γνωστό, απλό και καθημερινό: το κυνήγι του χρήματος. Εξαιτίας του οι άνθρωποι καταπατούν αξίες και χάνουν το ήθος τους. Όλα αυτά παρουσιάζονται με τον ανάλαφρο τρόπο μιας κωμωδίας πλοκής με απρόοπτα και παρεξηγήσεις.

Πιεστήκαμε πολύ να ανέβει η παράσταση μιας και απρόοπτα γεγονότα, μας ανάγκασαν να ξεκινήσουμε μέσα Φεβρουαρίου. Η ομάδα μελέτησε και δούλεψε σκληρά δια ζώσης και διαδικτυακά. Με οδηγό τα λόγια του Τομάς: « Θα του κόψω το κεφάλι! Άλλο να παίζεις τον ρόλο σου σωστά, κι άλλο να αυτοσχεδιάζεις, ερήμην του σκηνοθέτη!» σας προσκαλούμε κατά τον Πέδρο: «Αυτό είναι το φόρτε μου… να συνεχίσετε να θαυμάζετε όσα η φαντασία μου έβαλε σε αυτό το σπίτι…». (σ.σ. όπου « σπίτι» βλέπε «παράσταση»!). Φύγαμε για Ισπανία!
Αφροδίτη Κατσαούνου. Νηπιαγωγός/Θεατρολόγος


Διανομή:
Βασιλική Χαβέλα : Πιλάρ
Γρηγόρης Τόλης : Πέδρο
Παναγιώτα Στραγανιώτη : Μάρθα
Βίκυ Κωστάκη: Ρόζα
Παναγιώτης Ντούλας: Γκόμεθ
Μαρία Λαμπράκη: Ντανιέλα
Βαγγέλης Βαρέλης : Τομάς
Βαγγέλης Κόρδας : Ρίτσαρντ
Νάντια Λαμπράκη : Βικτώρια

Συντελεστές
Σκηνικά: Χρήστος Παππάς, Σωτήρης Γούσιας
Κοστούμια: Χρήστος Παππάς. Η Ομάδα
Βίντεο/Τρέιλερ: Γιώργος Παπαβασιλείου
Σχεδιασμός Αφίσα/Πρόγραμμα: Χρήστος Παππάς
Μουσική επιμέλεια/ Ήχος: Στεφανία Γιαννούλη
Φώτα: Σοφία Δημητρέλου
Φωτογραφία: ΦωτοΑρτ, Βάγια Μπαλαμπάνη
Υποβολέας: Βασιλική Σαλαμούρα

Διάρκεια παράστασης: 120΄ με διάλειμμα

Για την ομάδα

Στο Κομπότι χτυπά δυνατά η καρδιά του θεάτρου!!! Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου<< ΥΦΟ-ΠΟΙΟΙ>> από το 2015 έως το 2023 , παρουσίασε αξιόλογες παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.
Στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κομποτίου ανέβηκαν:
2015 ,η κωμωδία του Αλέκου Λιδωρίκη <<Χωρίς γάντι>> .
2016 ,η μαύρη κωμωδία του Ρομπέρτο Κόσα <> .
2017 ,το κοινωνικό έργο της Χρύσας Σπηλιώτη << Ποιος ανακάλυψε την Αμερική>>.
2018 , η κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ <<Δείπνο ηλιθίων>> .
2019, η κωμωδία του Άντονι Νίλσον << Κατά συνθήκη ψεύδη>>
2021, κοινωνικό έργο (διασκευή του <Αν αργήσω κοιμήσου>>) του Άκη Δήμου <<Κάτι παραλίγο έρωτες>>
2021, Ιστορικό, συμμετοχή στο Ελλάδα 2021, <<Μυστική Εταιρία, Σημείο Α.Γ. Νικόλαος Σκουφάς>>
2022, σύγχρονη κωμωδία, Γιώργος Καπουτζίδης, <<Διαρροή>>
2023, μαύρη κωμωδία, Μάρτιν Μακντόνα, <<Ο Σακάτης του Νησιού>>
2024, κωμωδία, Χουάν Χοσέ Αλόνσο Μιγιάν « Ευκαιρία. Ωραία οικογενειακή βίλα»

Τα έργα σκηνοθετεί η κ.Κατσαούνου Αφροδίτη ,Νηπιαγωγός- Θεατρολόγος.
Μυστικά της επιτυχίας αυτής είναι η κοινή αγάπη για το θέατρο, το πάθος των ερασιτεχνών ηθοποιών αλλά πάνω από όλα η πολύ καλή χημεία και επικοινωνία των μελών της ομάδας. Μιας ομάδας που πέρα από τους ηθοποιούς έχει πλήθος φίλων -εθελοντών που προσφέρουν απλόχερα την βοήθεια τους σε κάθε παράσταση και ένα Πολιτιστικό Σύλλογο που στηρίζει δυνατά την όλη προσπάθεια

Διαβάστηκε 86 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 10:44
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News