Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:56 πμ
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 17:47

ΠΕΥΦΑ: Ιδιωτική εταιρεία στην Ακρόπολη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Δευτέρα 15/07/2024, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση, οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ανέλαβαν καθήκοντα στα ταμεία και στον έλεγχο εισόδου επισκεπτών στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Αναρωτιόμαστε, πραγματικά, γιατί τόση σπουδή από την ηγεσία του ΟΔΑΠ να παραδώσουν άρον άρον σε ιδιώτες καθήκοντα που τόσα χρόνια εκτελούσαν δημόσιοι υπάλληλοι;

Γιατί δε φρόντισαν να τηρήσουν ούτε κατά το ελάχιστο τις διαδικασίες ενημέρωσης και παράδοσης ως όφειλαν και όπως δεοντολογικά ορίζεται να αντιμετωπίζουν τη λειτουργία του εμβληματικότερου μνημείου της χώρας;

Η ΠΕΥΦΑ έχει καταδικάσει απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ και τις διοίκησης του ΟΔΑΠ, να προχωρήσουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και έχει αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο που μπορούσε για να μην υλοποιηθούν τα απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά, σήμερα δυστυχώς, έχουμε για πρώτη φορά ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

ΙΔΙΩΤΕΣ, οι οποίοι καλούνται να αντικαταστήσουν το φυλακτικό προσωπικό (μόνιμο και ΙΔΟΧ) για να παρέχουν -κατά τον ισχυρισμό της Υπουργού- καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες.

ΙΔΙΩΤΕΣ, οι οποίοι κανείς δε γνωρίζει με τι προσόντα προσελήφθησαν και με τι είδους εμπειρία και γνώσεις θα εξυπηρετούν καλύτερα από το μόνιμο προσωπικό;

Εάν, πραγματικά, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ και η διοίκηση του ΟΔΑΠ ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της εικόνας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, πρέπει να προβούν άμεσα στην πρόσληψη εξειδικευμένου μόνιμου φυλακτικού προσωπικού και όχι ΙΔΙΩΤΩΝ, με πολύ μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο.

Η ΠΕΥΦΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστεί ενάντια σε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού, που στόχο έχει την απαξίωση και την υποβάθμιση του κλάδου και την πολύχρονη προσφορά των αρχαιοφυλάκων στη λειτουργία και τη φύλαξη των μνημείων μας.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Διαβάστηκε 143 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News