Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:02 μμ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 19:34

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για αλοιφή που διακινείται μέσω διαδικτύου για πόνους στις αρθρώσεις – Δείτε ποια είναι (φώτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με σημερινή του ανακοίνωση, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στο σκεύασμα «Ostex», τo οποίο διακινείται μέσω διαδικτύου ως φαρμακευτική αλοιφή για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων.

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

ostex.jpg

To «Ostex», διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως η: https://www.ostexonline.com/ κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ή τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά, είναι άγνωστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τo σκεύασμα «Ostex», να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται επίσης ότι η αγορά φαρμάκων και γενικότερα προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από αξιόπιστες πηγές.

pronews.gr

Διαβάστηκε 106 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News