Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:07 μμ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 18:36

Καταδυτικό κέντρο ετοιμάζει ο Δήμος Ξηρομέρου, στον Μύτικα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατάδυσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάνω από 100 αθλητές από όλον τον κόσμο αναμένεται να βρεθούν στον Μύτικα το φετινό καλοκαίρι λαμβάνοντας μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατάδυσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των Δήμων Ξηρομέρου, Λευκάδας, Μεγανησίου και Ακτίου – Βόνιτσας στα τέλη Αυγούστου.

Από τα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει η προσέλευση των αθλητών της ελεύθερης κατάδυσης προκειμένου να γίνουν πρώτα οι αναγνωριστικές καταδύσεις και στην συνέχεια θα ξεκινήσει το επίσημο κομμάτι των αγώνων.

Η περιοχή είχε φιλοξενήσει πέρυσι το Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης και φέτος σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ελεύθερης Κατάδυσης, διεκδίκησε και κατάφερε να πάρει  το Πρωτάθλημα που συνήθως γινόταν στην Τουρκία.

Αυτό θα αποτελέσει προβολή για την περιοχή που θα μπει στην λίστα αυτού του είδους τουρισμού και αθλητισμού.

Η περιοχή ενδείκνυται για τέτοιου είδους Πρωταθλήματα και γενικά δραστηριότητες καθώς και τα βάθη της θάλασσας εξυπηρετούν τους αθλητές, ενώ και οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί και ο βυθός παρουσιάζει για αυτούς μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ήδη τον έχουν χαρτογραφήσει.

Καταδυτικό κέντρο

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ξηρομέρου προετοιμάζει πρόταση για την δημιουργία καταδυτικού κέντρου το οποίο σκοπεύει να εντάξει στην ΟΧΕ.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, καθώς ένα αντίστοιχο καταδυτικό κέντρο προχωρά από τον Δήμο Δελφών στην θαλάσσια περιοχή του Γαλαξιδίου. Ήδη εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι, ενώ οι μελέτες εκπονήθηκαν από τον Δήμο Δελφών.

Προβλέπεται η τοποθέτηση επιφανειακών πλωτήρων σήμανσης των ορίων του Πάρκου, της έναρξης/τερματισμού της καταδυτικής διαδρομής και της πρόσδεσης σκαφών, καθώς και η δημιουργία υποβρύχιων τεχνητών αξιοθέατων με σκοπό τον εμπλουτισμό του υποθαλάσσιου τοπίου.

tourismtoday.gr

Διαβάστηκε 109 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News