Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  5:26 πμ
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 17:42

Αγρίνιο: Κάτοικοι του κέντρου διαμαρτύρονται για τα έργα ανάπλασης και κάνουν λόγο για κακοτεχνίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για κακοτεχνίες στα έργα ανάπλασης του κέντρου του Αγρινίου κάνει λόγο ομάδα κατοίκων της περιοχής. «Ακόμη και ο πλέον αδαής σε κατασκευαστικά ζητήματα, διαπιστώνει πλήθος κακοτεχνιών», υποστηρίζουν οι κάτοικοι και απαριθμούν μία σειρά από προβλήματα (κακή ποιότητα ασφαλτοστρώσεων και κατασκευής πεζοδρομίων, λωρίδες τυφλών που καταλήγουν σε σήματα, έλλειψη δένδρων).

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται «πότε θ’ ανακληθεί η ανακοινωθείσα “προσωρινή” αντιδρόμηση της οδού Σούλου» και αν θεωρούνται «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Η ανακοίνωση των κατοίκων

Ως κάτοικοι της περιοχής, παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάπλαση που γίνεται εδώ και μήνες στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, στα πλαίσια του έργου: Ανάπλαση οδού Χαρ. Τρικούπη και σύνδεση του εμπορικού κέντρου του Αγρινίου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στην Ν.Α. είσοδο της πόλης του Αγρινίου.

Κατά την κατασκευή, ακόμη και ο πλέον αδαής σε κατασκευαστικά ζητήματα, διαπιστώνει πλήθος κακοτεχνιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  1. Κακής ποιότητας ασφαλτόστρωση στο σύνολο της οδού Χ. Τρικούπη. Πραγματικά απορούμε πως επετράπη να γίνουν ασφαλτοστρώσεις ακόμη και το μήνα Δεκέμβριο υπό βροχή ή με χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να εμφανιστούν άμεσα φθορές και λακούβες στο σύνολο της ασφαλτόστρωσης, που στη συνέχεια ο ανάδοχος προσπάθησε ατυχώς να τις επισκευάσει. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις διασταυρώσεις Μακρή και Χ. Τρικούπη και Παπαφώτη και Χ. Τρικούπη όπου η νέα άσφαλτος ξηλώθηκε, επισκευάστηκε εκ νέου και πάλι εμφανίζει φθορές.
  2. Διέλευση της λωρίδας τυφλών στα… τυφλά, πάνω από υφιστάμενα φρεάτια, καταπακτές, εμπόδια, κτλ και κατασκευή της χωρίς καταβυθίσεις σε πολλά σημεία ή χωρίς προδιαγραφές. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη διασταύρωση Παπαφώτη και Χ. Τρικούπη και το… παγκόσμιο ρεκόρ αναισθησίας, λωρίδα τυφλών να καταλήγεί απευθείας σε… σήμα, επί της διασταυρώσεως Βαλτινού και Χ. Τρικούπη, προφανώς για να προσθέσει ακόμη περισσότερους τυφλούς στους υφιστάμενους.
  3. Κακής ποιότητας κατασκευή στα πεζοδρόμια. Πλήθος αποκολλημένων πλακών σε έργο που υποτίθεται μόλις ολοκληρώθηκε.
  4. Ανυπαρξία δενδροφύτευσης σχεδόν σε όλο το μήκος της παρέμβασης. Καταστροφή του ριζικού συστήματος στα υφιστάμενα δέντρα, σε όλο το μήκος της οδού Χ. Τρικούπη, στα πλαίσια των καθαιρέσεων για την “ανάπλαση” με αποτέλεσμα πολλά δέντρα να κινδυνεύουν να ξεραθούν ή να έχουν ήδη ξεραθεί.

Πέρα από αυτά, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι με την ανακατασκευή της οδού Ναυπάκτου ανακοινώθηκε και η ολοκλήρωση του έργου, ενώ η μελέτη του περιλάμβανε και ανακατασκευή του πλακοστρωμένου τμήματος της οδού Βαλτινού, όπως απεικονίζονταν στα εγκεκριμένα σχέδιά της. Αντί αυτού, στην οδό Βαλτινού τοποθετήθηκε λωρίδα τυφλών σε ένα τμήμα με σπάσιμο των υφιστάμενων πλακών και σε κάποια σημεία κολλήθηκαν εκ νέου κάποιες ξεκολλημένες πλάκες… Στ’ αλήθεια αναρωτιόμαστε αν ορίζεται κάπου αυτή η παρέμβαση ως “ανάπλαση” ή για ποιό λόγο επιλέχθηκε τελικά να μη γίνει ανάπλαση σε αυτή την οδό που και επαρκές πλάτος έχει και εξυπηρετεί και περισσότερες κατοικίες σε σχέση με τις υπόλοιπες οδούς μικρού πλάτους που αναφέρονταν στη μελέτη, στις οποίες υλοποιήθηκε πλήρως η ανάπλαση.

Επιπλέον, με την υποτιθέμενη ολοκλήρωση του έργου, πότε επιτέλους θα ανακληθεί η ανακοινωθείσα “προσωρινή” αντιδρόμηση της κυκλοφορίας επί της οδού Σούλου; Μια αντιδρόμηση που μόνο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο σημείο σύγκλισης της με τις οδούς Παπαφώτη, Αγ. Αναργύρων και Τάσου Παναγόπουλου και που πραγματικά μόνο από θαύμα δεν έχει προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα μέχρι τώρα.

Τέλος, αναρωτιόμαστε αν η οδός Τάσου Παναγόπουλου της οποίας η ανάπλαση ολοκληρώθηκε πριν μερικά χρόνια είναι ή δεν είναι οδός ήπιας κυκλοφορίας. Με την εκτροπή του συνόλου της κυκλοφορίας από τις οδούς Σούλου και Παπαφώτη σε αυτήν, πέρα από την αύξηση στην ηχορύπανση που επηρεάζει τις δικές μας ζωές, είναι θέμα χρόνου να προκαλέσει και ανεπανόρθωτες βλάβες στα υλικά κατασκευής της. Ήδη διαπιστώνονται φθορές στα κράσπεδα και τους κυβόλιθους και καταστροφή των τόσο πολύτιμων δέντρων που φυτεύτηκαν σε αυτήν.

Ωραίες οι αναπλάσεις, αλλά αναρωτιόμαστε μήπως τελικά κάποιοι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε αυτή την πόλη;

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News