Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:54 πμ
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 17:12

ΣΑΕΚ Αγρινίου: Οι ειδικότητες που θα συμπεριληφθούν στο παράλληλο μηχανογραφικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025, στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ) Αγρινίου, θα λειτουργήσουν οι παρακάτω νέες ειδικότητες οι οποίες θα συμπεριληφθούν και στο Παράλληλο Μηχανογραφικό (ΦΕΚ 3062/29-5-2024).

  1. ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
  2. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
  3. ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
  4. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ 
  5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
  7. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
  8. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  9. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
  10. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης απευθύνονται σε απόφοιτους όλων των τύπων Λυκείων (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, και ισότιμων τίτλων) που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, γνώσεις και δεξιότητες, σε ειδικότητες προσαρμοσμένες στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας με στόχο την απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας σε τοπικό, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο.

Η φοίτηση στις Σ.Α.Ε.Κ. διαρκεί πέντε εξάμηνα. Στα πρώτα τέσσερα εξάμηνα οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, ενώ στο 5ο εξάμηνο πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα.

Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ, η επιτυχή έκβαση των οποίων, οδηγεί στη λήψη Πτυχίου Επιπέδου 5. Το πτυχίο αυτό τους δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές σχολές μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων.

Για  οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα (http://iekagrin.sch.gr/) όπου θα διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για τις νέες ειδικότητες. Ή να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνα:  26410 57872, 26410 28052

agrinonews.gr

Διαβάστηκε 121 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News