Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:53 πμ
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 17:11

Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Αιτωλοακαρνανίας: «Δε μπορεί να τιμωρείται συλλήβδην ο κλάδος για μεμονωμένα περιστατικά»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Τα όποια φαινόμενα διαφθοράς αποκαλύπτονται είναι απόλυτα καταδικαστέα και ως κλάδος απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δε μπορεί όμως να «αξιοποιούνται» τέτοια, μεμονωμένα περιστατικά για να τιμωρείται συλλήβδην ο κλάδος, οι χιλιάδες έντιμοι και ευσυνείδητοι εφοριακοί υπάλληλοι που κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Αιτωλοακαρνανίας, ενόψει της αυριανής (18/7) στάσης εργασίας που έχει προκηρυχθεί, μεταξύ 11:30 και 15:30.

Αναλυτικά:

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

ΑΠΟ 11:30 πμ έως 15:30 μμ

Στην συνεδρίαση της Τρίτης 2/7/2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα, ως απάντηση στα προωθούμενα σχέδια υποβάθμισης των ΔΟΥ της περιφέρειας την προκήρυξη στάσης εργασίας από τις 11 :30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου,  για την ΠΕΜΠΤΗ 18.7.2024 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις υπηρεσίες μας. Η στάση εργασίας στις 18 Ιουλίου, έρχεται ως συνέχεια της πετυχημένης στάσης εργασίας και συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαϊου από το Σύλλογο Βοιωτίας – Εύβοιας σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΟΥ, όπου διατρανώθηκε από όλους τους τοπικούς φορείς και τους εργαζόμενους των νομών Εύβοιας και Βοιωτίας ότι δεν θα δεχθούν την κατάργηση-υποβάθμιση της ΔΟΥ Χαλκίδας καθώς επίσης και της πανελλαδικής στάσης εργασίας της 6/6/2024.

Τα όποια φαινόμενα διαφθοράς αποκαλύπτονται είναι απόλυτα καταδικαστέα και ως κλάδος απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δε μπορεί όμως να «αξιοποιούνται» τέτοια, μεμονωμένα περιστατικά για να τιμωρείται συλλήβδην ο κλάδος, οι χιλιάδες έντιμοι και ευσυνείδητοι εφοριακοί υπάλληλοι που κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας.

Απαιτούμε…

  • Την άμεση διαλεύκανση των όποιων φαινομένων διαφθοράς και την άμεση απόδοση ευθυνών.    Είναι  αδιανόητο  υποθέσεις  που…   ‘’λιμνάζουν’’,   να χρησιμοποιούνται ως πεδίο στοχοποίησης του συνόλου των εργαζομένων.
  • Να σταματήσουν – ακυρωθούν οι αλλαγές στη ΔΟY Χαλκίδας οι οποίες φέρουν τα χαρακτηριστικά των… ‘’αντιποίνων’’ απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων. Να παραμείνει η ΔΟΥ Χαλκίδας ως ΔΟΥ Α τάξης, με το σύνολο των αντικειμένων.
  • Να υπάρξει Δημόσια Δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας και της Ηγεσίας της ΑΑΔΕ, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίων υποβάθμισης των περιφερειακών ΔΟΥ, μέσω της αφαίρεσης ή κεντρικοποίησης αντικειμένων.

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ,   11:30 πμ ΜΕ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ! 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 103 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News