Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:01 μμ
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 14:59

Οι Εθελοντές Διασώστες Αγρινίου (E.Δ.A.) δίπλα στην πυροσβεστική, ενισχύοντας το έργο της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την στιγμή  που η Ε.Δ.Α., η εθελοντική ομάδα  του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, εντάχθηκε στα μητρώα Πολιτικής Προστασίας,  υπό την καθοδήγηση  της πυροσβεστικής υπηρεσίας  Αγρινίου, ανέλαβε  καθημερινές υπηρεσίες για την πυρασφάλεια  της περιοχής και όταν  χρειαστεί  έχει παρουσία και στο πεδίο της πυρόσβεσης,  είτε ενισχύοντας  με δροσερό  νερό  τους άνδρες τις Πυροσβεστικής, είτε βοηθώντας στην πυρόσβεση.

Συγκεκριμένα  υπάρχει επί   καθημερινής βάσης,  υπηρεσία  στο παρατηρητήριο  πάνω από το Αγρίνιο, η  οποία ενημερώνει την πυροσβεστική  για τυχόν  εστίες φωτιάς που εντοπίζονται με τα κιάλια  και την ειδική διόπτρα.  Σε αυξημένη  ανάγκη υπάρχει  περαιτέρω συμμετοχή  Εθελοντών και Εθελοντριών στις εστίες ενισχύοντας  το πανάξιο και πολύ καλά  οργανωμένο  έργο  των πυροσβεστών μας. Μάλιστα οι Εθελοντές συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Αγγελόκαστρο, αλλά και στις χθεσινές  3 εστίες που απλώθηκαν από  την περιοχή  των Οχθίων ως το κάμπο  της Γουριώτισσας  απειλώντας  πολλές περιουσίες  πολιτών.

Ευχαριστούμε  την πυροσβεστική υπηρεσία  για την συνεργασία, συγχαίρουμε  τον Διοικητή, τους αξιωματικούς, τους άνδρες και γυναίκες  της πυροσβεστικής υπηρεσίας  Αγρινίου  για την άψογη  οργάνωση και εκπαίδευσή  τους, αλλά  και για την αυταπάρνηση κατά την ώρα του καθήκοντος.

 Παρακαλούμε όλους  τους Πολίτες  της περιοχής να μην εφησυχάζουμε αν η φωτιά  καίει  το βίος  του γείτονα  και όχι το δικό μας, αλλά  να σπεύδουμε κάτω από την καθοδήγηση  των έμπειρων πυροσβεστών να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο  μας, αλλά  και να διασώσουμε το περιβάλλον που είναι δημιούργημα του Θεού  και δώρο  του σε όλους μας.

Διαβάστηκε 159 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News