Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:52 πμ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 12:14

Άγιος Παΐσιος: Πλήθος πιστών στον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου για την αγρυπνία εκεί που ως στρατιώτης προσευχόταν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, η Εκκλησία εορτάζει τον Όσιο και Θεοφόρο πατέρα Παΐσιο τον Αγιορείτη που εκοιμήθη πριν 30 χρόνια. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος πιστών συμμετείχε στην Αγρυπνία που τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπως και σε άλλες εκκλησίες της πόλης.

Ειδικότερα, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, η αγρυπνία τελέσθηκε, Πέμπτη 11 προς 12 Ιουλίου, στο χώρο μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίτου, κάτω από τον πλάτανο στον οποίο ο Άγιος Παΐσιος προσερχόταν και προσευχόταν, όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στο Αγρίνιο.

Ο Εσπερινός με την αρτοκλασία  ξεκνίνησε στις 8:30, ενώ η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε περι τις 01:00 τα ξημερώματα.

Κατά την Αγρυπνία έγινε στους πιστούς χρήση με Μεγάλο Ευχέλαιο και παρατέθηκαν για προσκύνηση Ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Ειρηναίου Λουγδούνου, Αγίου Ιωάννη Βραχωρίτη, Αγίου Ιωακείμ Ιθακησίου και των σφαγιασθέντων μαρτύρων της μονής Νταού Πεντέλης.

Ασκητικός και ταπεινός, ο Άγιος Παΐσιος πιο πολύ ήταν γνωστός για τις παρηγορητικές συμβουλές του, αλλά και για τη βαθύτητα, ή τη δύσκολη ερμηνεία των διδαχών του. Γι αυτό και χιλιάδες κόσμου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έσπευδαν στο λιτό κελί του, στο δάσος της Παναγούδας στο Άγιο Όρος για να τον δουν από κοντά.

Η φήμη του διαδιδόταν από στόμα σε στόμα και φούντωνε σαν τη φωτιά που βγαίνει εκτός ελέγχου για εκείνον τον Αγιορείτη μοναχό που έκανε θαύματα και είχε τόσο γλυκό, τόσο ασυνήθιστο λόγο, τόσο ασυνήθιστο χάρισμα.

Εικόνες από το facebook. 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 200 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News