Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:47 πμ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 09:39

Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου στους αρμόδιους φορείς με θέμα: "Μείωση αριθμού τμημάτων Γυμνασίων"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
http://egkdsagrinou.blogspot.com/
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγρίνιο, 08/07/2024
Αριθ. Πρωτ. 007/2024

Προς την
Δ/ΝΣΗ Β/ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Ε ́ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Κύπρου 20 , Ι.Π. Μεσολογγίου
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίηση:
1. Δ/ ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
2. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ Β/ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
3. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
4. ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
5. Β ́ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ ΝΙΑΣ

Κύριοι

Θέμα: Μείωση αριθμού τμημάτων Γυμνασίων

Όπως έχουμε ενημερωθεί από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων μέλη της Ένωσής μας, σύμφωνα με σχετική από 01.07.2024 απόφαση του Διευθυντή Δ.Ε. Αιτωλ/νίας, πρόκειται να μειωθεί ικανός αριθμός τμημάτων σε Γυμνάσια του Νομού Αιτωλ/νίας συμπεριλαμβανομένων και του Δήμου Αγρινίου . Ο ισχύον νόμος, με τον οποίον διαφωνούν κάθετα οι σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Συλλόγων, προβλέπει μέγιστο αριθμό μαθητών 27 ανά τμήμα, με προσαύξηση 10% σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με πλήρη αιτιολόγηση της απόφασης από του Διευθυντή Δ.Ε.

Προβλέπεται επίσης αναλογία χώρου 2 τ.μ./ μαθητή χωρίς τον υπολογισμό των επίπλων (σχετ. ΠΔ 41/2018 ΦΕΚ.80/ 07-05-2018).
Υπάρχουν σχολεία στην πόλη του Αγρινίου , όπως για παράδειγμα το 3ο Γυμνάσιο, όπου οι αίθουσες είναι μικρές και δεν μπορούν να στεγάσουν τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών.

Στο ίδιο σχολείο παρατηρείται το φαινόμενο φέτος οι μαθητές της Β ́τάξης να αυξάνονται από 80 σε 82 και τα τμήματα από 3 όπως είναι το λογικό να μειώνονται σε 2, με αποτέλεσμα στο κάθε τμήμα να αναλογούν 28 μαθητές !

Πάγια και διαχρονικά αιτήματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Αγρινίου , των Ομοσπονδιών Ενώσεων, καθώς και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδος, είναι :

-ολιγομελή Τμήματα με μέγιστο αριθμό 20 μαθητές και 15 ανά κατεύθυνση κατάργηση της νομοθεσίας που προβλέπει 27 μαθητές ανά τμήμα μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί δασκάλων και καθηγητών
- συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία με επαρκές προσωπικό καθαριότητας .

Η παραπάνω απόφαση δεν εδράζεται εξ ολοκλήρου στο νομοθετικό πλαίσιο και στερείται της κατά νόμο αιτιολόγησης, παρά μόνο στο « αποφασίζειν », λόγοι που την καθιστούν μη σύννομη. Έχει δε προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση και την αντίδραση των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Γυμνασίων της πόλης μας στα οποία μειώνεται ο αριθμός των τμημάτων , όπως επίσης και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων αυτών.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας εντός της σχολικής αίθουσας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου , η οποία συντονίζει τη δράση των οικείων συλλόγων, απαιτεί την ανάκληση της σχετικής απόφασης του Διευθυντή Δ.Ε. Αιτωλ/νίας και την αύξηση αν όχι την διατήρηση του ίδιου αριθμού τμημάτων ανά σχολική μονάδα, με την πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού .
Σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους και θεσμούς που εκπροσωπούμε , επιθυμούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας τον ορισμό άμεσης συνάντησης μεταξύ μας, ώστε δια ζώσης να παραθέσουμε τις απόψεις μας και με την παρουσία των εκπαιδευτικών , για την αποφυγή περιπτώσεων δυσλειτουργίας στις σχολικές μονάδες .
Η παρούσα κοινοποιείται στους ως άνω εμπλεκόμενους φορείς για να λάβουν γνώση , για την από κοινού ανάληψη δράσης στην κατεύθυνση που ορίζει το δίκαιο και η προστασία του αγαθού της σωστής και ολόπλευρης μόρφωσης των παιδιών μας, σε αίθουσες με επάρκεια χώρου και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για ολόκληρη την σχολική κοινότητα .

Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Αλεξόπουλος           Κων/νος Τσόλκας

 

Διαβάστηκε 100 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News