Τρίτη, 6η Αυγούστου 2024  1:43 μμ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 22:21

Με ξεχωριστή μουσική εκδήλωση τα εγκαίνια του αποκατεστημένου αρχαίου θεάτρου Οινιαδών (Τετ 17/7/2024 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα», προσκαλούν στα εγκαίνια του έργου «Στερέωση, Αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Οινιαδών» που θα τελεστούν το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00 στο αρχαίο θέατρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει σύντομη παρουσίαση του έργου από την Δρ Ολυμπία Βικάτου, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Παραμύθι», στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Ορφέα Περίδη και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο.

Το έργο «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Οινιαδών», υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας μεταξύ των ετών 2020-2023 και χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 700.000,00 €. Μετά τις εντατικές και απαιτητικές στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες και τις εργασίες συνολικής ανάδειξης του μνημείου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου, ένα ακόμη από τα πέντε σπουδαία αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας αποδίδεται πλέον και πάλι στο κοινό, έχοντας αλλάξει μορφή.

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με συστηματικό τρόπο κατά τη διάρκεια του έργου αυτού, είχαν αφενός σκοπό την προστασία και αποκατάσταση του μνημείου από τη φθορά του χρόνου, και αφετέρου αφορούσαν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που θα εξυπηρετούν στο εξής την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων και τη διακίνηση θεατών και επισκεπτών. Ακόμη, χάρη στις ανατάξεις, στερεώσεις και συμπληρώσεις που έγιναν σε τμήματα του μνημείου, όπως το σκηνικό οικοδόμημα, στα εδώλια και τους αναλημματικούς τοίχους του κοίλου, αλλά και στην ορχήστρα, ο θεατής βλέπει σήμερα μπροστά του πιο ολοκληρωμένη την εικόνα του θεάτρου και τη διάρθρωση των επιμέρους μερών που το απαρτίζουν.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το αρχαίο θέατρο, αναπόσπαστο μέρος ενός από τους σημαντικότερους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και επίκεντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα στο χώρο αυτό, είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι θεατές και εμείς να το γιορτάσουμε όλοι μαζί με αυτή την πρώτη εκδήλωση. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα», υπογραμμίζει στην σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας, Φωτεινή Σαράντη.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 130 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 22:28
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News