Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:10 μμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 18:07

Αναδρομικό επίδομα μητρότητας σε εργαζόμενες μητέρες σε τέως ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την επέκταση του επιδόματος μητρότητας και μάλιστα αναδρομικά απ’ το Νοέμβριο του 2022 και σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 9 Ιουλίου στην τηλεόραση του ΟPEN. Όπως επεσήμανε η Υπουργός:

  • το 2022 η άδεια μητρότητας επεκτάθηκε από τους έξι στους εννέα μήνες,
  • το 2023 διευρύνθηκε η παροχή και συμπεριλήφθηκαν οι αυτοαπασχολούμενες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότισσες,
  • και τώρα η ρύθμιση επεκτείνεται στις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Χθες υπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση που επεκτείνει αυτό το ενιάμηνο προστασίας και σε αυτές τις κατηγορίες των μητέρων» ανέφερε η κα Κεραμέως διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η ρύθμιση θα εφαρμοστεί αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δημιουργία ενός πλήρους πλέγματος προστασίας της μητρότητας και γι’ αυτό έχουν αναληφθεί πολλές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση, για την προστασία της μητρότητας και τη συμφιλίωση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής», σχολίασε.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News