Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  6:32 μμ
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 10:00

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη είχε η Χρυσούλα Τασολάμπρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προγραμματισμένη συνάντηση στο ιδιαίτερο γραφείο της στο Υπουργείο Τουρισμού είχε η Υφυπουργός  Έλενα Ράπτη με την Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Χρύσα Τασολάμπρου.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ειδικές μορφές Τουρισμού και συγκεκριμένα ο Φεστιβαλικός - Πολιτιστικός Τουρισμός και ο Προσκυνηματικός Τουρισμός.

Αυτά τα είδη Τουρισμού αναπτύσσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου - Agrinio International Choir Festival και το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Αγρινίου που τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ έχουν αποδεδειγμένα ανοδική τάση όσον αφορά στις συμμετοχές και την επισκεψιμότητα στην πόλη του Αγρινίου, αφού είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, ενώ αμφότερα ιδρύθηκαν από την κ. Τασολάμπρου και μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ίδια σε ανάρτησή της.

Οι θετικές προοπτικές που έχουν τα εν λόγω Φεστιβάλ εδράζονται στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών (οργάνωση, ξεναγήσεις κτλ) καθώς και στην τεχνογνωσία και εμπειρία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου συμπλήρωσε φέτος 4 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της χορωδιακής μουσικής, έχοντας διανύσει μέχρι τώρα μια συναρπαστική διαδρομή που υπόσχεται μια εξίσου δημιουργική και δραστήρια συνέχεια για τα επόμενα χρόνια.

Ήδη οι μέχρι τώρα εγγραφές του φετινού, 5ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου που θα διεξαχθεί 4 – 6 Οκτωβρίου, το κατατάσσουν στην 1η θέση Πανελλαδικά και για το 2024.

  

Διαβάστηκε 137 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News