Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  12:52 μμ
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 17:48

«Δρακόντειο» το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των δικηγόρων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ομάδα «Δράκων» του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατέκτησε τον τίτλο για το 2024 του 39ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, η τελική φάση του οποίου έγινε στα Γιάννινα, με συμμετοχή 16 ομάδων. Στον τελικό που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο στάδιο «Ζωσιμάδες», ο Δράκων κέρδισε με σκορ 2-0 στην παράταση την ομάδα Αριστοτέλης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και σήκωσε το Κύπελλο του πρωταθλητή.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα, που είχε πολλές φάσεις και συγκινήσεις έληξε με 0-0. Στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας ο Δράκων είχε σουτ στο δοκάρι με τον Πρίτσα, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα σημείωσε γκολ με κεφαλιά του Γκιόκα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στην ημίωρη παράταση ο Δράκων άσκησε έντονη πίεση που απέφερε και τα δύο γκολ της νίκης. Στο 93’ σε κόρνερ από αριστερά του Ελευθεράκη ο Γιακουμής με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αριστοτέλης κάνοντας το 1-0. Λίγο μετά, στο 114’ σφράγισε τη νίκη 2-0 με σουτ του Πρίτσα. Στο 111’ είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει γκολ με τον Μουσά.


Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων στους πρωταθλητές έκανε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Χριστίνα Τσέτσου. Επίσης μετάλλια και κύπελλο δόθηκαν και στον φιναλίστ του τελικού Αριστοτέλη, όπως και στους διαιτητές.

Διαιτητής του τελικού ο Ζαμπαλάς με βοηθούς τους Κόλλια και Κωνσταντίνου.

ΔΡΑΚΩΝ: Ταταλιάς, Κουρκουμέλης (78’ Μουσάς), Γιακουμής, Ελευθεράκης, Μπαρελιέ, Γιακασίκογλου (117’ Κοζανίδης), Αναστασόπουλος, Γκιόκα (108’ Πατσιαντός), Τσέγας, Πρίτσας, Καραμανέας (46’ Τσαλιαγκός – 119’ Λίβας).

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Πλαστήρας, Χατζηθεοδώρου, Γαρουφαλής (115’ Πατσαρίκας), Χαβάκης, Νίκας, Αθανασιάδης, Χριστιάς (98’ Θώμος), Καρατζιοβαλής (76’ βασιλόπουλος), Βασιλειάδης (46’ Αρέτας), Κανταρτζής (115’ Αβραμίδης), Χαντζιάρας.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Μετά τον τελικό έγιναν οι απονομές των ειδικότερων βραβείων σε ομάδες και πρόσωπα που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση του 39ου πρωταθλήματος.


-Το βραβείο Far play δόθηκε στην ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.
-Το βραβείο «Μάριος Ζώνιος» του καλύτερου τερματοφύλακα δόθηκε στον γκολκίπερ του Αριστοτέλη Γιάννη Πλαστήρα.
-Το βραβείο best Goal δόθηκε στον Στέφανο Χαντζιάρα του Αριστοτέλη για το 3ο γκολ που σημείωσε στον αγώνα με την ομάδα ΑΡ.Μ.Α Θεσσαλονίκης για την ημιτελική φάση.
-Το βραβείο «Άγγελος Ξυνής» του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης δόθηκε στον Κωνσταντίνο Ζδράβο της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
-Το βραβείο MVP του τελικού δόθηκε στον Χρήστο Γιακουμή του πρωταθλητή Δράκοντα Αθηνών.

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε με δείπνο που παρέθεσε στον «Όμιλο» ο διοργανωτής Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων στις ομάδες που έλαβαν μέρος στον τελικό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ομάδων και αναρτήσεις Δικηγορικών Συλλόγων  που έλαβαν μέρος στην τελική φάση, έγινε στα Γιάννινα μια πετυχημένη και άψογη από κάθε πλευρά διοργάνωση, με άριστη φιλοξενία, οργάνωση των αγώνων και τέλεση αυτών σε καταπληκτικά γήπεδα. Έγιναν συνολικά 31 αγώνες όπου όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.