Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  8:58 μμ
Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 17:25

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών Β ΕΛΜΕ: Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών της Β ΕΛΜΕ Αιτ/νίας καταδικάζει απερίφραστα την κατάργηση τμημάτων σε μεγάλα σχολεία της πόλης του Αγρινίου (3ο , 4Ο, 5Ο γ/σιο κι έπεται συνέχεια…) με απόφαση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας.

Εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και την απώλεια οργανικών θέσεων εκπ/κών.

Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, πολιτικής που αδιαφορεί για τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, οι μαθητές στοιβάζονται σε 27άρια τμήματα και με δυνατότητα του εκάστοτε Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης για προσαύξηση 10%, στην πράξη δηλ. 30άρια τμήματα (και σε ακατάλληλες αίθουσες ή επικίνδυνα κτίρια). Ταυτόχρονα εκπ/κοί με αρκετά χρόνια υπηρεσίας χάνουν τις οργανικές τους θέσεις κι αναγκάζονται να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

Οι εξελίξεις αυτές είναι απαράδεκτες αφού βάζουν στον «προκρούστη» τις εκπ/κές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπ/κών, ενισχύοντας τη λογική του κόστους-οφέλους.

Οι καταργήσεις τμημάτων οδηγούν σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολείων. Κι αυτό δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι ένας μόνο κρίκος από το συνολικότερο σχέδιο υποβάθμισης και διάλυσης της όποιας δημόσιας και δωρεάν εκπ/σης έχει απομείνει. Η επίθεση αυτή στοχεύει στην παραπέρα προώθηση του «νέου κατηγοριοποιημένου σχολείου» που χρειάζεται πολυδύναμες σχολικές μονάδες, για να μπορούν να προσελκύουν χορηγούς και γενικά να λειτουργεί το σχολείο ως αυτόνομη μονάδα, διαφοροποιημένο στο πρόγραμμά του.

Καταδικάζουμε αυτή την αντιεκπ/κή πολιτική και καταγγέλλουμε τις πρακτικές του Υπουργείου και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης που οδηγούν σε χειροτέρευση την κατάσταση των σχολείων μας.

Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Αιτ/νίας να πάρει άμεσα θέση ενάντια στην κατάργηση τμημάτων σε σχολεία της περιοχής μας. Να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες από κοινού με φορείς των γονέων, των σωματείων της περιοχής, να ασκήσει πίεση στους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, ώστε να μην προχωρήσουν οι παραπάνω σχεδιασμοί της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και του Υπουργείου.

Καλούμε τους γονείς, που βλέπουν τη δημόσια παιδεία να σφίγγει σε θηλιά στο λαιμό τους , να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με τους εκπ/κούς και το εργατικό κίνημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • καμιά μείωση τμημάτων στα σχολεία
  • κατάργηση της αντιδραστικής νομοθεσίας για 27 μαθητές ανά τμήμα
  • 20 μαθητές ανά τμήμα – 15 ανά κατεύθυνση

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 182 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.