Παρασκευή, 5η Ιουλίου 2024  1:47 μμ
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 09:45

Έρχονται διορισμοί 7.000 μόνιμων εκπαιδευτικών - Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο διορισμός τουλάχιστον 7.000 μόνιμων εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος 2024-25 αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Ο αριθμός ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς ακόμη εκκρεμεί η οριστικοποίηση του από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά, ασφαλείς πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για 4.500 μόνιμους διορισμούς ενώ γίνεται λόγος για ακόμη 3.500 θέσεις αναπληρωτών, οι οποίοι θα μονιμοποιηθούν.

Η απόφαση για το αν θα αυξηθεί ο αριθμός των αναπληρωτών που θα γίνουν μόνιμοι, δεν έχει ακόμη ληφθεί αλλά αναμένεται πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα Τετάρτη, 3 Ιουλίου.

Υπογραμμίζεται ότι σχετικά με τη μετατροπή θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμους, οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσλαμβάνονται και πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από συγχρηματοδούμενα προγράμματα.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών», που έχει ήδη πάρει το δρόμο της ψήφισης στη Βουλή, θα περιέχονται, ως Τροπολογίες οι διατάξεις για τη σύσταση των 1.700 περίπου οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων – Γαλλικής, Αγγλικής, Γερμανικής, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής – καθώς και για τη σύσταση των 1.555 νέων οργανικών θέσεων για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ (Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού).

Σχετικά με τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ με τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένονται αρχές Αυγούστου, ώστε οι μόνιμοι διορισμοί να γίνουν μετά τις 10 Αυγούστου ενώ η πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνει εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Αυγούστου.
Υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο, να προηγηθούν χρονικά οι διορισμοί και οι προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δεδομένου ότι οι οριστικοί πίνακες ήδη είναι έτοιμοι.

protothema.gr

Διαβάστηκε 102 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία