Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  11:36 πμ
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 16:43

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στηρίζει την κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ΑΠΕ στις λίμνες του Αχελώου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στηρίζει την κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ΑΠΕ στις λίμνες του Αχελώου. Η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στηρίζει την κινητοποίηση της Επιτροπής  Αγώνα Ευρυτάνων & Αιτωλοακαρνάνων κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και λοιπών μονάδων ΑΠΕ στις τεχνητές λίμνες του Αχελώου.

Η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΜΑΥΡΗ ΚΑΤΑΡΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΑΤΑΡΝΑΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

«ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ;;;;»

ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ!

Η απελευθέρωση της παραγωγής της Ενέργειας και η εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος έχουν ως αποτέλεσμα την ιεράρχηση της δημιουργίας έργων  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε βάρος του περιβάλλοντος και του πρωτογενούς τομέα, τη στιγμή μάλιστα που οι αγρότες εγκαταλείπουν την παραγωγή εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Το φυσικό περιβάλλον αξιοποιείται με σκοπό το κέρδος των λίγων με ευθύνη των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Για αυτό και παρά το ότι με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούνται πιο ήπιες μορφές Ενέργειας, ΟΥΤΕ το περιβάλλον προστατεύεται, ΟΥΤΕ οικονομική ανάπτυξη υπάρχει για τα νοικοκυριά μας, ΟΥΤΕ φθηνό ρεύμα πληρώνουμε.

Το νερό είναι φυσικό αγαθό που ανήκει στο λαό για να καλύπτει όλες τις ανάγκες υδροδότησης καθώς και τις αρδευτικές ανάγκες όλων των χωραφιών.

  • Παλεύουμε για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Κανένα φωτοβολταικό μέσα στις λίμνες και στις θαλάσσιες περιοχές.
  • Όχι στις  αντλησιοταμιεύσεις, άντλησης κερδών τον επιχειρηματικών ομίλων.
  • Λέμε ναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) για καθαρή ενέργεια με προστασία του περιβάλλοντος .
  • Λέμε όχι στην ασυδοσία ενεργειακών επιχειρήσεων που για τα κέρδη τους εκμεταλλεύονται  το λαό και ασχημονούν στη φύση.

Ο κύριος στόχος τους, λοιπόν, είναι η θωράκιση της κερδοφορίας των μεγάλων επενδυτών και αποδεικνύεται και από την συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση. Είναι γεγονός ότι αυτή η “πράσινη“ ανάπτυξη καταστρέφει το περιβάλλον γιατί δάση, δασικές εκτάσεις σε ολόκληρη τη χώρα καταστρέφονται, για να κατασκευαστούν αιολικά πάρκα, τα βουνά, όπως θα συμβεί και εδώ, με τα απαράδεκτα και επικίνδυνα σχέδια καταστρέφονται και αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους, την τοπική οικονομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΕ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 98 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News