Κυριακή, 30η Ιουνίου 2024  8:47 μμ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 17:41

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Λίνου Μπλέτσα με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος  Λίνου Μπλέτσα και του Δημάρχου Ξηρομέρου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη στον Αστακό.

Κατά τη συζήτηση αναλύθηκαν από τον κ. Μπλέτσα οι επιπτώσεις, που αναμένεται να έχει το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής στο Δήμο Ξηρομέρου, καθώς και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπισή τους, με την υιοθέτηση των προβλεπόμενων μέτρων από το ΠεΣΠΚΑ.

Ο κ. Τριανταφυλλάκης από την πλευρά του έθεσε επιμέρους προβλήματα του Δήμου Ξηρομέρου, που επιβαρύνονται περαιτέρω από την Κλιματική Αλλαγή και ζήτησε την αρωγή της Π.Δ.Ε.

Μέσω της ανταλλαγής απόψεων, που ακολούθησε, εξειδικεύτηκαν περαιτέρω οι κοινές δράσεις των δύο φορέων, προκειμένου να οροθετηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας με διττό στόχο, αφενός την άμβλυνση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής και αφετέρου τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Ξηρομέρου με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και ενέργειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Ανδρέας Ρεγκούτας (Γ.Γ. του Δ. Ξηρομέρου), Ελευθέριος Μάντζαρης (Αντιδήμαρχος Δ. Ξηρομέρου) και Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (επιστημονικός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπλέτσα).

Διαβάστηκε 290 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News