Κυριακή, 30η Ιουνίου 2024  8:18 μμ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 14:50

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Τουρισμού,  Όλγας Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος συμμετείχε στην δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στην Αθήνα.

Tης συνεδρίασης προέδρευσε η Κεφαλογιάννη, η οποία πλαισιωνόταν από την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ συμμετείχαν και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες από το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης υπήρξε η συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και των Περιφερειών, ιδιαίτερα όσον αφορά την από κοινού κατάρτιση προγραμμάτων προβολής, τη συνδιαφήμιση και τις νέες αγορές στόχους, παράλληλα με τη συμμετοχή του ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Κατά την παρέμβαση του  ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος αφού εξήρε την μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ζήτησε να υπάρχει πιο έγκαιρη ενημέρωση από πλευράς ΕΟΤ ως προς τις εκθέσεις που προγραμματίζει, ώστε και ο αντίστοιχος προγραμματισμός της ΠΔΕ να είναι πιο αποτελεσματικός, αλλά και να υπάρχει διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών για το ποιες εκθέσεις προκρίνει για συμμετοχή κάθε έτος ο ΕΟΤ αφού οι ανάγκες μεταξύ των Περιφερειών διαφέρουν και πρέπει να υπάρχει ισορροπία.

Επιπλέον, εξέφρασε μία σειρά από αιτήματα για μεγαλύτερη συνέργεια μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως:

  • Την προώθηση της Πάτρας από το Υπουργείο Τουρισμού ως προορισμού Σαββατοκύριακου στα πρότυπα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
  • Το σχεδιασμός ενός κοινού πλάνου για προώθηση της Δυτικής Ελλάδας σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού
  • Το σχεδιασμό ενός κοινού πλάνου για προσέλκυση πτήσεων στο Αεροδρόμιο του Αράξου από το οποίο εξυπηρετούνται κυρίως η Αχαΐα και η Ηλεία.
  • Το σχεδιασμό ενός κοινού πλάνου για την προβολή του χειμερινού τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα με επίκεντρο το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Όπως τόνισε ο κ.  Σακελλαρόπουλος μετά τη λήξη της συνεδρίασης: «Συμμετείχαμε ενεργά σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τις 13 Περιφέρειας της χώρας σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας τουρισμού της χώρας για την δουλειά που έχουμε κάνει κατά τα τελευταία τέσσερα έτη, αλλά και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για πιο στενή συνεργασία προς όφελος της Δυτικής Ελλάδας».

Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, κ συνόδευσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

20240628 ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ 1

 

Διαβάστηκε 94 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News