Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  12:59 μμ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 10:21

Στο Αγρίνιο ο Σταύρος Μπένος- προγραμματίζεται γενική συνέλευση του «Διαζώματος» προσεχώς στην πόλη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο βρέθηκε χθες 20/6 ο τέως Υπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή του όπως και συνεργατών του από το «Διάζωμα» στο δημαρχείο Αγρινίου και το αρχαίο θέατρο Στρατου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αγρινίου Δημήτρη Τσιώλη και το απόγευμα στη Λίμνη Τριχωνίδα μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θερμου Νίκο Κωστακόπουλο, τον Προϊστάμενο στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, κ. Ιωάννη Σελιμά, τον Προϊστάμενο στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κ. Ιωάννη Κασβίκη, εκπροσώπους της «ΔΡΩ – Κίνησης πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία», εκπρόσωπο Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. – Ινστιτούτου Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφ. Θέρμου, κα Σοφία Υφαντή, εκπροσώπους του συλλόγου «Χρήστος Καπράλος» και άλλους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Παρών στις συναντήσεις ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο οποίος και ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι ξεχωριστό να συνομιλείς με τον κύριο Μπενο και έχεις πάντα να μάθεις πολλά».

«Τα σπουδαία είναι μπροστά μας. Επόμενο ραντεβού το Σεπτέμβριο!», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Ανδρέας Σκαρτσάρης, κάνοντας νύξη για την Γενική Συνέλευση του «Διαζώματος» που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στα μέσα του συγκεκριμένου μήνα.

Το Σωματείο «Διάζωμα»

Το «Διάζωμα» ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του τέως Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου και με την καθοριστική συμμετοχή τριών «οικογενειών» που αποτελούν τα συστατικά του στοιχεία: την οικογένεια της αρχαιολογικής κοινότητας (αρχαιολόγοι, αναστηλωτές, συντηρητές κλπ), την οικογένεια των καλλιτεχνών και των διανοουμένων της χώρας και την οικογένεια των τοπικών κοινωνιών (δήμαρχοι, περιφερειάρχες, πολίτες).

Βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για να συνδέσει και να υποκινήσει όλες τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας (πολίτες, δημάρχους – περιφερειάρχες, πανεπιστήμια, πολιτιστικούς φορείς), με στόχο την ανάδειξη και την καθολική προστασία, μιας ξεχωριστής κατηγορίας μνημείων, των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης.

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 188 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News