Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  11:39 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 09:58

Δήμος Αμφιλοχίας: Δύο δημοπρατήσεις για την πλαζ της πόλης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεύτερη δημοπράτηση έγινε από το Δήμο Αμφιλοχίας, με σκοπό η πλαζ που είναι εντός της παραλιακής κωμόπολης να λειτουργήσει οργανωμένα. Μέχρι σήμερα ο καθένας μπορεί να πάει για κολύμπι στην πλαζ της Αμφιλοχίας, χωρίς όμως να έχει στην διάθεσή του τις υπηρεσίες που προσφέρει μια οργανωμένη παραλία.

Το θετικό είναι όμως ότι στην πλαζ της Αμφιλοχίας υπάρχει ναυαγοσώστης, αν και οι περισσότεροι λουόμενοι, εκτός από την επιτήρηση του ναυαγοσώστη, θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν καφέ, νερό και να απολαύσουν γενικότερα τις υπηρεσίες της οργανωμένης παραλίας.

Στο Δήμο Αμφιλοχίας, όμως εκτός από το ζήτημα της πλαζ, ο Δήμος επιχειρεί να δώσει λύση και στο ζήτημα που έχει προκύψει στην παραλία «Κουλούρι» στην περιοχή του Σπάρτου. Η συγκεκριμένη παραλία ανέκαθεν ήταν οργανωμένη, αλλά φέτος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει παραχωρηθεί από το δασαρχείο σε κανέναν.

Τα αιτήματα από πλευράς Δήμου Αμφιλοχίας για την παραχώρηση της παραλίας είναι πολλά, αλλά το δασαρχείο κοινοποίησε στο Δήμο κάπως αργά τα προαπαιτούμενά του, ωστόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επισημαίνει πως δεν έχει «εγκαταλειφτεί» το ζήτημα και οι προσπάθειες του Δήμου, ώστε και το «Κουλούρι» να είναι μια από τις οργωμένες παραλίες του Δήμου, όπως ήταν πάντα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Φούκας μιλώντας στη «Σ» και αναλύοντας τα δύο αυτά ζητήματα που είναι σημαντικά για τους λουόμενους ανέφερε:
«η σύμβαση που είχε ο προηγούμενος μισθωτής της πλαζ της Αμφιλοχίας έληγε στις 05/06. Έπρεπε συνεπώς να λήξει η σύμβασή του και μετά να πάμε σε δημοπράτηση, αλλά να τονίσουμε πως οι διαδικασίες αυτές έχουν και καθυστέρηση, γιατί ο νόμος ορίζει συγκεκριμένες διαδικασίες και υπάρχουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η πρώτη διαδικασία της δημοπράτησης και την Παρασκευή 21/06 η δεύτερη διαδικασία δημοπράτησης, διότι η πρώτη δεν απέδωσε λόγω ένστασης που υπήρχε.

Η συγκεκριμένη παραλία όμως να επισημάνουμε ότι είναι ανοιχτή και ο καθένας μπορεί να κολυμπήσει και μάλιστα υπάρχει και ναυαγοσώστης που επιτηρεί την παραλία. Ο ναυαγοσώστης έχει αναλάβει τα καθήκοντά του στην πλαζ από 1η Ιουνίου και θα βρίσκεται εκεί για τέσσερις μήνες.

Οι υπόλοιπες παραλίες που είναι οργανωμένες στο Δήμο Αμφιλοχίας λειτουργούν όλες κανονικά, πλην της παραλίας «Κουλούρι» στην περιοχή του Σπάρτου. Οι συμβάσεις των υπόλοιπων παραλιών δεν έχουν λήξει και γι’ αυτό δεν τέθηκε καθένα θέμα.

Στο «Κουλούρι» εδώ και ένα χρόνο υπήρξε αίτημα από το Δήμο Αμφιλοχίας αφού έληγε η σύμβαση παραχώρησης από το Δασαρχείο, αλλά δυστυχώς το Δασαρχείο δεν μας έχει παραχωρήσει το χώρο, αλλά ούτε τον έχει παραχωρήσει κάπου αλλού, οπότε η παραλία αυτή δεν είναι οργανωμένη, όπως την γνωρίζαμε από το παρελθόν.

Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να πάει όμως και να κολυμπήσει. Αξίζει να επισημάνω ότι στο Δασαρχείο έχουμε κάνει επανειλημμένως οχλήσεις για να μας παραχωρηθεί η εν λόγω παραλία. Δεν έχουμε «εγκαταλείψει» το ζήτημα και τις προσπάθειές μας για το «Κουλούρι», αλλά για πρώτη φορά μας ζητηθήκαν και κάποια προαπαιτούμενα από το Δασαρχείο, τα οποία μας κοινοποιήθηκαν όμως πολύ αργά ως απάντηση στα αιτήματά μας.

Η κρίσιμη όμως περίοδος που ο κόσμος αυξάνεται είναι από τον Ιούλιο μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Τότε, θέλω να πιστεύω, ότι όλα θα είναι έτοιμα».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 171 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News