Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:48 πμ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 09:31

To Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου τίμησε τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Καππαδόκων (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Καππαδόκων, με τίτλο «Πέρασμα…» πραγματοποίησε το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου το Σάββατο 15 Ιουνίου μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου Αγρινίου.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

 
 

Μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια και τα δρώμενα κατάφεραν να μαγέψουν, να καθηλώσουν το κοινό, να το μεταφέρουν στους ήχους και τις παραδόσεις της Ανατολής και να του εμφυσήσουν τη βαθιά πίστη των Καππαδόκων στον Θεό, τον πόνο τους για τον ξεριζωμό, αλλά και το «Πέρασμά» τους στη μάνα Ελλάδα.

Για την παράσταση αυτή συνεργάστηκαν τα τμήματα των παραδοσιακών χορών, της χορωδίας και του θεάτρου του Συλλόγου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην παράσταση παρευρέθησαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας, κα. Γεωργία Μπόκα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννιώτης καθώς και ο πρόεδρος της Δημ. Ενοτ. Γαβαλούς, κ. Ανδρέας Γούλας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, τους δασκάλους παραδοσιακών χορών, Μάνθο Λιάρο, Σοφία Ράπτη και Χρήστο Τσέλιο, στον υπεύθυνο χορωδίας, Πάνο Μήτσο και στη θεατρολόγο, Μαρίνα Καραφά.

Και του χρόνου Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου!

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 136 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News