Πέμπτη, 20η Ιουνίου 2024  11:30 πμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 19:55

Τριχωνίδα. Φως, Νερό, Γη": Έκθεση προϊόντων αγροδιατροφικής κληρονομιάς στην Παραβόλα (Σαβ 22/6/2024 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Έκθεση προϊόντων αγροδιατροφικής κληρονομιάς στην Παραβόλα, υπό τον τίτλο "Τριχωνίδα. Φως, Νερό, Γη".

Ο Σύλλογος Γυναικών Παραβόλας «Η Τριχωνίδα» με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας μοναδικής εκδήλωσης με θέμα: "Τριχωνίδα. Φως, Νερό, Γη", που θα λάβει χώρα, το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στην πλατεία Παραβόλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Πνεύματος και περιλαμβάνει Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων της περιοχής, τα οποία δημιουργούνται από συλλογικότητες αλλά και από ιδιωτική πρωτοβουλία. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της αγροδιατροφικής κληρονομιάς της περιοχής μας, αλλά και το αντάμωμα ανθρώπων που μοιράζονται το πάθος μας για την τοπική κουζίνα και την παραδοσιακή τέχνη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
• Σύντομο χαιρετισμό φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.
• Παρουσίαση Συλλόγων γύρω από τη Λίμνη Τριχωνίδα, με παράλληλη ανάδειξη των προϊόντων τους.
• Παρουσία Τοπικών Επιχειρήσεων ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που παράγουν προϊόντα αγροδιατροφικής κληρονομιάς όπως : Χειροποίητη πίτα,ελιές, οίνο, μέλι, γλυκά του κουταλιού, τυροκομικάπροϊόντα, και αθερίνα.
• Τμήματα Παραδοσιακών Χορών της ευρύτερης περιοχής θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με χορευτικά δρώμενα.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας να παρευρεθούν, να δοκιμάσουνμαζί μας τους θησαυρούς της Αιτωλικής γης και να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Η παρουσία όλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα συμβάλει στην προώθηση και διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με θερμή παράκληση, ζητούμε τη δημοσιοποίηση του παρόντος Δελτίου Τύπου από τα τοπικά Μέσα Επικοινωνίας, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας για αυτή την σημαντική εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Γυναικών Παραβόλας στο τηλέφωνο 6945480513 (κ.Βασιλάκη).

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 111 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 20:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.