Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  1:39 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 19:30

Παράταξη Τραπεζιώτη σε Πιστιόλα: Άγνοια και προχειρότητα περί «καλοκαιρινού» Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κωνσταντίας Αγγελικής (Τζίνας) Τραμπάζαλη, μέλος της Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ -ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

Ο κ. Πιστιόλας αγνοεί ότι η πρότασή του έχει ήδη υλοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Θεστιέων η οποία, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας – Τουριστικές Υποδομές”, είχε δημιουργήσει μεταξύ άλλων έργων που υλοποίησε από το εν λόγω Πρόγραμμα και ανοιχτό θέατρο κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή ΑμπάριαΠαναιτωλίου, πρώτη και σημαντικότερη κάθετη πρόσβαση προς τη λίμνη και έμπροσθεν του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.. )

Στο μικρό αυτό θέατρο πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα κάθε χρόνο στα οποία όμως ο κ. Πιστιόλαςουδέποτε παρευρέθηκε και γι’ αυτό προφανώς αγνοεί την ύπαρξή του.

Με την ευκαιρία θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο χώρος αυτός έχει εγκαταλειφθεί από τον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου (σημερινή και προηγούμενη Δημοτική Αρχή διευρυμένου Δήμου Αγρινίου) και κάθε χρόνο, όταν πρόκειται να διεξαχθεί κάποιο πολιτιστικό δρώμενο ή θεατρική παράσταση, ο εν λόγω χώρος τακτοποιείται και ευπρεπίζεται με πρωτοβουλία τοπικών φορέων.

Αντί λοιπόν ο κ. Πιστιόλας να ενημερωθεί για τις υπάρχουσες υποδομές στο Δήμο Αγρινίου και να απαιτήσει ως Αντιπολίτευση τη συντήρησή και αναβάθμισή τους, προτείνει με προχειρότητα, γενικά και αόριστα επαναλαμβάνοντας ιδέες που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Πιστιόλα ότι η πρότασή του πέρα από το γεγονός ότι είναι πρόχειρη είναι και ανεδαφική διότι για την περιοχή της Τριχωνίδας – Λυσιμαχίας εκκρεμεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) που έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (2019) καθώς και η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίσει τις χρήσεις γης, τις δράσεις και τα έργα που μπορεί να γίνουν στην περιοχή.

Η πρότασή του δηλώνει μια ακόμα φορά άγνοια και γίνεται προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο.

Κωνσταντία Αγγελική (Τζίνα) Τραμπάζαλη, μέλος της Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ -ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Στη φωτογραφία το ανοικτό θέατρο και οι εθελοντές που το καθαρίζουν…

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 125 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News