Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  10:11 πμ
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 18:11

Καύσωνας: Πόσο ρεύμα καίνε το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας – Οδηγίες για τη σωστή χρήση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κύμα καύσωνα πλήττει την χώρα και το air condition έχει γίνει η αγαπημένη μας ηλεκτρική συσκευή αυτές τις μέρες.  Το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς για 24 ώρες χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το ρυθμίζουμε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες και υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε στη χρήση των κλιματιστικών είναι ότι τα ρυθμίζουμε να δουλεύουν σε θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από εκείνη του περιβάλλοντος. Όταν υπάρχει καύσωνας δεν υπάρχει λόγος το κλιματιστικό να είναι ρυθμισμένο στους 18 βαθμούς κελσίου γιατί δεν θα είναι αποδοτικό και θα φέρει πολύ ανεβασμένο λογαριασμό.

Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 10-15 βαθμούς κελσίου.

Επίσης, εάν το κλιματιστικό σας λειτουργεί συνεχώς για περισσότερες από 8 ώρες, είναι καλό να το σβήσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά για να κρυώσει.

Πόσο καίει το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας

Χρήση κλιματιστικού

  • 9άρι: 0,18 ευρώ/ ώρα
  • 12άρι: 0,23/ ώρα
  • 18άρι: 0,41 ευρώ/ ώρα
  • 24άρι: 0,55 ευρώ/ ώρα

Ανεμιστήρας

  • Δαπέδου: 0,01 ευρώ/ ώρα
  • Οροφής: 0,03 ευρώ/ ώρα

Ζήτηση ρεύματος

  • Χθες: ως 8.336 MW (εκτίμηση)
  • Σήμερα: ως 8.850 MW (εκτίμηση)

Κλιματιστικό: Οδηγίες για τη σωστή χρήση

«Μπορούν να δουλέψουν και ένα 24ωρο. Το βασικότερο πράγμα για να μην έχουμε προβλήματα και με την υγεία μας και με την κατάσταση των μηχανημάτων είναι η σωστή συντήρηση από τεχνικούς εξειδικευμένους, με πιστοποίηση και τα κατάλληλα χημικά, καθώς και ο υπόλοιπος τεχνικός έλεγχος που πρέπει να γίνεται στο μηχάνημα» είπε ο Δημήτρης Κοντούσιας, πρόεδρος της ομοσπονδίας ψυκτικών, ενώ προειδοποίησε για ακατάλληλο ψυκτικό υγρό που διακινείται, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κλιματιστικό, ακόμη και έκρηξη.

«Τα κλιματιστικά οικιακού τύπου και οι μικρές μονάδες επαγγελματικού τύπου μπορούν να δώσουν μια διαφορά θερμοκρασίας 12-14 βαθμών στην καλύτερη περίπτωση από την εξωτερική θερμοκρασία. Άρα όταν βάλουμε ένα κλιματιστικό στους 20 βαθμούς, το μόνο που κάνουμε είναι να ταλαιπωρούμε το μηχάνημα και να πληρώνουμε περισσότερο ρεύμα.

Οι καλύτερες θερμοκρασίες για το κλιματιστικό είναι από 24 έως 26 βαθμούς. Καλό θα είναι να υπάρχουν κατεβασμένες τέντες και κλειστά παντζούρια. Ας αερίσουμε τον χώρο, αλλά να κλείσουμε τα παντζούρια για να μην αφήνουμε τον ήλιο να περνά μέσα στο σπίτι» τόνισε.

enikos.gr

Διαβάστηκε 245 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News