Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:19 μμ
 
wm small
Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 14:09

Τα παιδιά του Παγκρητίου Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας έγιναν «ήρωες Κρητικοί»… διαδραστικά (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tο Σάββατο 1 Ιουνίου το παιδικό τμήμα του Παγκρητίου Συλλόγου Νομού Αιτωλοακαρνανίας έκλεισε τη φετινή χρονιά συμμετέχοντας σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Μάχη της Κρήτης.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Τα παιδιά, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες έγιναν ” Ήρωες Κρητικοί”, ήρθαν αντιμέτωποι με τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και έμαθαν για την οργάνωση των αντιστασιακών ομάδων στη Κρήτη. Εντυπωσιάστηκαν μόλις αντιλήφθηκαν πως ένας “ξαρμάτωτος” λαός ενώθηκε και αγωνίστηκε με αυταπάρνηση και αποφασιστηκότητα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Η Μάχη της Κρήτης δεν είναι απλά μια σελίδα στην ιστορία μας. Οι Κρητικοί με τον αγώνα τους απέδειξαν πως τα ιδανικά της αγάπης και της ενότητας υπέρ της πατρίδας είναι αξίες ακατάλληλες. Αυτά τα ιδανικά ας αποτελέσουν στις μέρες μας πηγή έμπνευσης ενάντια σε κάθε μορφή τυραννίας.

Ευχαριστούμε θερμά το αγαπητό μέλος του συλλόγου και μητέρα μικρής μας χορεύτριας, κυρία Μαρία Σφακιανάκη για την οργάνωση και την αποκλειστική επιμέλεια του προγράμματος».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 164 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News