Παρασκευή, 26η Ιουλίου 2024  11:33 μμ
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 10:37

Ζητούν άμεσα παρεμβάσεις στην είσοδο του Χαλκιόπουλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά την δημιουργία των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Χαλκιόπουλο και την συντήρηση του τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου δημιουργήθηκε στο χωριό ένας τόπος συνάντησης και άθλησης για μικρούς και μεγάλους.

Κυρίως Σαββατοκύριακο, αλλά και καθημερινές, ο χώρος γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο. Το Πάσχα και για όσο το επέτρεψε ο καιρός, οι εικόνες θύμιζαν την δεκαετία του ’90. Κόσμος απ’ όλα τα γύρω χωριά με τα παιδιά του βρέθηκε εκεί. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τους θερινούς μήνες αλλά κυρίως τον Αύγουστο.

Η αυξημένη παρουσία του κόσμου εγείρει ταυτόχρονα ζητήματα ασφάλειας για τους διερχόμενους. Η έλλειψη πεζοδρομίων, φωτεινών σηματοδοτών, διαβάσεων και σήμανσης καθιστά την διασταύρωση στην είσοδο του χωριού εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας έχει αποστείλει ήδη σχετικό αίτημα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις. Νύξεις έχουν γίνει από το 2017. Προς ώρας ωστόσο δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη.

«Εδώ και 2-3 δεκαετίες συζητάμε για έναν πολυπόθητο κόμβο στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι επιτακτική ανάγκη να κατασκευαστεί ο κόμβος όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Κινδυνεύουν μικρά παιδιά, κινδυνεύει κόσμος που κάθεται στην άκρη στα παγκάκια, γενικά είναι πλέον από τα ποιο επικίνδυνα σημεία, ίσως και στον νομό μας. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να προσπαθήσουν να δώσουν άμεση λύση, λύση που δεν δόθηκε από κανέναν φορέα ως τώρα. Είναι κρίμα να γίνει κάποιο κακό», σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Με πληροφορίες από την σελίδα «Ορεινός Βάλτος»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 169 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News