Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  10:40 πμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 09:37

Εκδηλώσεις την 4η μέρα της Καλλιτεχνικής Εβδομάδας απο το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ι.Π. Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Οι παρακάτω δράσεις πραγματοποιήθηκαν την 4η ημέρα της Καλλιτεχνικής εβδομάδας που διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λύκειο Ι.Π. Μεσολογγίου με την υποστήριξη του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
"?Στις 27-05-2024, στη σκηνή του αμφιθεάτρου της Π.Ε. Αιτ/νίας στο Μεσολόγγι, 27 μαθητές και μαθήτριες της κατεύθυνσης θεάτρου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου της Ι.Π. Μεσολογγίου ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, προσφέροντάς μας μια εξαιρετική θεατρική βραδιά.
 
???Το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκίνησε με τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Σαίντ-Εξυπερύ, τον οποίο απέδωσαν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου με αξιοσημείωτη επιτυχία. 
Τα οικουμενικά μηνύματα του έργου για την αξία της φιλίας και της συνεργασίας είχαν αφομοιωθεί πλήρως από τους μαθητές και μεταδόθηκαν αβίαστα στους θεατές μέσα από μια ευρηματική αφαιρετική σκηνοθεσία, όπου τα σώματα των ηθοποιών δημιουργούσαν τα σκηνικά του έργου, αναδεικνύοντας το δέσιμο της ομάδας.
??Στη συνέχεια, οι μαθητές της Β’ τάξης, αναμετρήθηκαν με τον ποιητικό λόγο του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας την Γ’ πράξη από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»-το πιο πολυπαιγμένο έργο του συγγραφέα- μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση, με στοιχεία από τη ραπ μουσική και κουλτούρα, που έδωσαν πολλή ζωντάνια και κέφι στο δρώμενο, ενθουσιάζοντας τους θεατές και προσφέροντας άφθονο γέλιο. Παράλληλα, η διερεύνηση του ερωτισμού από τους 
ίδιους τους έφηβους μέσα από το θέατρο δημιούργησε συγκίνηση μαζί χαμόγελα.
 ?Η βραδιά έκλεισε με το πιο «δυνατό» από τα δρώμενα, που παρουσιάστηκε από την Γ’ Γυμνασίου. Ήταν ένα δρώμενο βασισμένο στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, που τόνισε με εξαιρετικό τρόπο τη διαχρονικότητα του φαινομένου της γυναικοκτονίας και πρόσφερε άφθονο προβληματισμό πάνω στο θέμα της πατριαρχίας. Ο συνταρακτικός λόγος του Ευριπίδη αποδόθηκε με την τραγικότητα που του αρμόζει και μας οδήγησε μέσα από τους στίχους των σύγχρονων ποιητριών Fatemeh Ekhtesari και Nadia Anjuman σε μια μουσικοθεατρική performance πάνω στο τραγούδι «Τραγουδάμε δίχως φόβο» (σύνθεση Vivir Quintana), που πλαισιώθηκε και από μαθήτριες των άλλων τάξεων και καθήλωσε το κοινό.
?Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς συναδέλφους κ. Δημήτρη Σιούντα εκπαιδευτικό Δραματικής Τέχνης, για την διδασκαλία των κειμένων, την εικαστικό κα Σοφία Κανάκη, τις εκπαιδευτικούς του χορού κα Άννα Κοκκινάκη και την κα Χαρά Θώδη, καθώς και την κα Σοφία Ντιάγκα εκπαιδευτικό κινηματογράφου.
Για τον Σύλλογο Διδασκόντων
η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Ι.Π Μεσολογγίου
Ανδριανή Χαλαζιά 



Διαβάστηκε 128 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News