Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:02 μμ
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 18:27

Κι όμως, το Αγρίνιο μπορεί να έχει ακόμη περισσότερους επισκέπτες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αύριο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Αγρίνιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, κάτι που θα φέρει ουκ ολίγους αυτοδιοικητικούς στην πόλη.

Εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλά σίγουρα πρόκειται γι' αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε "επισκεψιμότητα".

Κι από αυτή το Αγρίνιο, διαθέτει μπόλικη, για λόγους θέσης, αγοράς κλπ, πράγμα που θα αποδεχθεί περίτρανα όταν μια μέρα των ημερών η πόλη θα έχει τους μεγάλους δρόμους της χώρας να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτή.

Μην γελιόμαστε, το Αγρίνιο δεν θα έχει ποτέ τουρισμό σαν αυτόν που έχει ένας καλοκαιρινός τουρισμός ή επισκέπτες σαν αυτούς που θα πάνε το καλοκαίρι στην ανακαινισμένη Τουρλίδα, κυρίως τους... Αγρινιώτες δηλαδή.

Ούτε και... Λας Βέγκας μπορεί να γίνει, που είναι μια πόλη που φλέγεται όλο τον χρόνο και δεν έχει ούτε βουνό ούτε θάλασσα, όμως ανθεί! Διότι πολύ απλά δεν υπάρχει μια κεντρική ιδέα, ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να την επισκεφτείς.

Στην περίπτωση του Αγρινίου, την κεντρική ιδέα δεν την έχουμε βρει (σ.σ. ο τζόγος δεν θα μπορούσε να είναι διότι είμεθα και εκλεκτικοί...) παρότι έχουμε ένα διαμάντι στο μέγεθος της Τριχωνίδας.

Λόγους όμως για τους οποίους μπορούν να μας επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο υπάρχουν και το συνέδριο της ΚΕΔΕ είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

Όπως το ίδιο ισχύει και για το πρωτάθλημα μπριτζ που διοργανώθηκε στο Αγρίνιο κι έφερε 140 επισκέπτες αθλητές (πρόκειται για αναγνωρισμένο άθλημα) μεταξύ των 177 που διαγωνίσθηκαν.

Στην αρχή δεν υπήρξε καλή επικοινωνία όμως στη συνέχεια δόθηκε η έμφαση που έπρεπε σε έναν χώρο που ελάχιστες πόλεις διαθέτουν όπως είναι η παλιά Λαχαναγορά.

Το ίδιο συνέβη και με τον διαγωνισμό μπόντι-μπίλντινγκ που έγινε στο "Άνεσις" στην μνήμη του Φώτη Πλευρίτη. Οι επισκέπτες από άλλες περιοχές απορούσαν με το πόσο διαφορετικό είναι το Αγρίνιο από την εικόνα που είχαν οι ίδιοι σχηματίσει.

Το Αγρίνιο έχει κτίρια, έχει υποδομές που αλλού δεν υπάρχουν. Έχει και περισσότερες κλίνες από ότι στο παρελθόν. Χρειάζεται μια συντονισμένη καμπάνια/επένδυση για μερικά χρόνια...

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 437 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 20:27
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News