Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  10:31 μμ
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 23:09

Ομιλία στην Ανάληψη Θέρμου για τον μακαριστό αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βασιλόπουλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Αναληψιωτών Αιτωλίας.

Και φως εγένετο… Στις 25 Μαΐου ένα ξεχωριστό γεγονός έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου στην Ανάληψη.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία που λόγω της περιόδου που διανύουμε (Πεντηκοστή) είχε θρησκευτικό περιεχόμενο.

Ο αγαπητός συγχωριανός μας Χαράλαμπος Ευθ. Βασιλόπουλος, κατά σάρκα συγγενής του μακαριστού αρχιμανδρίτου π. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, παρουσίασε την ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού αγωνιστή της Ορθοδοξίας, που καταγόταν απ’ την Ανάληψη.

Τον ομιλητή προλόγισε εκ μέρους του Συλλόγου ο κ. Χρ. Τσέλιος. Επίσης τον λόγο έλαβαν ο κ. Βαγγέλης Δρόσος που έκανε μία μικρή αναφορά στο έργο του μακαριστού γέροντος, καθώς και ο κ. Κώστας Μόσχος. Ακόμη, τον λόγο έλαβε ο κ. Κώστας Γλαβάς.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι πατέρες Αλέξανδρος Παπανικολάου και Κωνσταντίνος Παπακωστόπουλος και η ηγουμένη του μοναστηριού μας γερόντισσα Μαγδαληνή.

Επίσης παρευρέθηκε σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε πλούσιο κέρασμα που επιμελήθηκαν οι πάντα πρόθυμες κυρίες του χωριού μας, Αριστέα Αντωνίου, Ασήμω Ράπτη, Δήμητρα Σπυροπούλου, Χαρίκλεια Σπυροπούλου και Αγγελική Τασιοπούλου.

Το ζωηρό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συγχωριανοί, μας υποχρεώνει να επεξεργαζόμαστε ήδη το θέμα της επόμενης ομιλίας.

dav
dav
sdr
sdr
dav

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 158 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News