Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  12:46 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 20:21

Εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Παραβόλας στην Τσεχία με πρόγραμμα Erasmus+

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ122 πραγματοποιήθηκε ροή κινητικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης, από 22/04/2024 έως 27/04/2024, εκπαιδευτικών του ΓΕ.Λ Παραβόλας.

Τρεις εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων (η κ. Δήμητρα Φουντούλη, η κ. Ελισάβετ Νάκου και ο Διευθυντής κ. Αθανάσιος Σαρδέλης) επισκέφθηκαν την Πράγα της Τσεχίας και παρακολούθησαν μαθήματα με θέμα: «Game-Based Learning and Gamification in the Classroom» του οργανισμού υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Europass Teacher Academy.

Μέσα σε ένα βιωματικό – συμμετοχικό- ομαδικό πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί απέκτησαν πρωτόγνωρες και ουσιαστικές γνώσεις και εμπειρίες.    Η επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών είχε θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα. Ενημερώθηκαν σχετικά με την έννοια της παιχνιδοποίησης και τα πολλαπλά θετικά αποτελέσματα αξιοποίησης της συγκεκριμένης τεχνικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται για μια τεχνική ενσωμάτωσης στοιχείων παιχνιδιού στη μάθηση. Τα παιχνίδια είναι εγγενώς ελκυστικά και διασκεδαστικά.

Η αξιοποίηση στοιχείων και μηχανισμών παιχνιδιού στη διδασκαλία κινητοποιεί τους μαθητές για περισσότερη και πιο ενεργή συμμετοχή. Η παιχνιδοποίηση κάνει τη μάθηση πιο διασκεδαστική και διαδραστική, ενώ ενισχύει την εμπλοκή των μαθητών ως ενεργών παραγόντων στη μαθησιακή διαδικασία. Οι μαθητές αναπτύσσουν στρατηγικές, οι οποίες ενισχύουν την ικανότητά τους για αυτενέργεια και  επίλυση προβλημάτων. Η άμεση ανατροφοδότηση και αναγνώριση της επίτευξης στόχων συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην αξιολόγηση στοιχείων παραδοσιακών και ψηφιακών παιχνιδιών για τη χρήση τους στην τάξη. Εφάρμοσαν στην πράξη πολλαπλές τεχνικές παιχνιδοποίησης και αξιολόγησαν τόσο ατομικά όσο και σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους τη δυνατότητα αξιοποίησής τους στην αίθουσα. Ανέπτυξαν νέες ψηφιακές δεξιότητες σχετικά με τον σχεδιασμό και τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών κατά τη διδασκαλία. Σχεδίασαν εξ ολοκλήρου νέα παιχνίδια και τα αξιολόγησαν στην πράξη ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Υπήρξε αναστοχασμός και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συναδέλφων για όλες συνολικά τις τεχνικές παιχνιδοποίησης που δοκιμάστηκαν.

«Μέσω αυτής της κινητικότητας προωθήθηκε ενεργά η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών και η ανταλλαγή απόψεων για σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα, ενώ τέθηκαν τα θεμέλια για περαιτέρω συνεργασία με σχολεία της Ευρώπης και ενίσχυση της διεθνοποίησης του σχολείου μας», τονίζει σε ανακοίνωση ο διευθυντής του σχολείου Αθανάσιος Σαρδέλης.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 179 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.