Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  2:18 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 20:08

Στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα του Ευήνου – παρουσία Σταϊκούρα - Ταχιάου η τελετή εγκαινίων (video-φωτο-video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κυκλοφορία δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Μαΐου, η νέα γέφυρα του Ευήνου, τα εγκαίνια της οποίας και πραγματοποιήθηκαν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών.

Παρόντες είναι τόσο ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος, ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο Περιφερειαρχης Ν. Φαρμάκης, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Ναυπακτίας, Θέρμου, Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, πλήθος αιρετών και προέδρων Κοινοτήτων της περιοχής καθώς και πολλοί κάτοικοι των χωριών που επλήγησαν από την καταστροφή της γέφυρας τον Δεκέμβριο του 2021 και που αγωνίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε η νέα γέφυρα να εκτελεστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Με την παράδοση της γέφυρας δίνεται οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οδική σύνδεση επί της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων μετά την καταστροφή που υπέστη η γέφυρα του ποταμού Εύηνου από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου 2021 και είχε ουσιαστικά “κόψει” την Αιτωλοακαρνανία στα δύο. Η νέα γέφυρα του Ευήνου έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμια), ενώ το κατάστρωμά της είναι πλάτους 7,5 μέτρων.

Στο πλαίσιο των χαιρετισμών, όλοι έκαναν λόγο για σημαντικό έργο που ολοκληρώθηκε σε θεωρητικά σύντομο διάστημα ένεκα ταχύτητας και σε μελέτη και σε κατασκευή. Να σημειωθεί πως η πρόσβαση των πεζών στη γέφυρα θα παραδοθεί όταν ολοκληρωθούν κάποια τελικά έργα που αφορούν την ύδρευση του Μεσολογγίου. Επίσης ο ηλεκτροφωτισμός της δεν είναι ακόμη έτοιμος, αφού με την παραλαβή του έργου από την Περιφέρεια, υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στη ΔΕΗ, σύμφωνα με όλα ελέχθησαν στην τελετή. Σύντομο χαιρετισμο έκανε και το μέλος της διοίκησης της ΤΕΡΝΑ που κατασκεύασε το έργο, Μιχάλης Γουρζής. Με το πέρας της τελετής, οι επίσημοι περπάτησαν στο κατάστρωμα της γέφυρας, που δίνεται προς χρήση στους οδηγούς, αύριο Παρασκευή.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

gefura evinou (2)

gefura evinou (1)

gefyra evinou (1)

gefyra evinou (2)

gefyra evinou (3)

gefyra evinou (4)

egkaineia gefyra evinou (1)

egkaineia gefyra evinou (2)

egkaineia gefyra evinou (3)

egkaineia gefyra evinou (4)

egkaineia gefyra evinou (5)

egkaineia gefyra evinou (6)

egkaineia gefyra evinou (7)

egkaineia gefyra evinou (8)

egkaineia gefyra evinou (9)

egkaineia gefyra evinou (10)

egainia gefyra evinou (1)

egainia gefyra evinou (2)

egainia gefyra evinou (3)

egainia gefyra evinou (4)

egainia gefyra evinou (5)

egainia gefyra evinou (6)

egainia gefyra evinou (7)

agriniopress.gr
Διαβάστηκε 154 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.